Sosyal Medya

Güncel

Rus hava operasyonları Kuzey Irak hava sahasını kapattırdı

Kuzey Irak hava sahası, Rusya'nın hava operasyonları nedeniyle 2 gün uçuşlara kapatıldı. 7-8 Aralık'taki uçuş yasağı nedeniyle THY, Pegasus ve Atlasglobal Hava Yolları seferlerini iptal etti.



Irak yönetimi, Rusya'nın hava operasyonları nedeniyle Kuzey Irak'taki hava sahasını sivil uçuşlara kapattı. Türk Hava Yolları (THY), Kuzey Irak hava sahasının kapatılması nedeniyle pazartesi ve salı günleri Süleymaniye ile Erbil'e yapılması planlanan seferleri iptal etti.

THY resmi internet sitesinden yapılan "Erbil ve Süleymaniye Yolcularımızın Dikkatine" baÅŸlıklı açıklamada, yolcuların seyahatlerinden önce uçuÅŸlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çaÄŸrı merkezinden öğrenmeleri istendi.

Atlasglobal ve Pegasus Hava Yolları da seferleri iptal etti. Atlasglobal, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Erbil'e 3 Eylül'de, Süleymaniye'ye 7 Eylül'de sefer yapmaya başlamıştı. Bu iki kente İstanbul'dan her gün uçuş vardı.

Pegasus Hava Yolları da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Erbil'e 7 Eylül'de sefer başlatmıştı. Uçuşlar haftanın 4 günü oluyordu.

Bölgede, Rus füzelerinin Irak üzerinden Suriye'yi vurma ihtimali nedeniyle 23-25 Kasım'da da Erbil ve Süleymaniye uçuÅŸları yasaklanmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.