Sosyal Medya

Güncel

Rus füzelerine karşı SAMP-T füzeleri geliyor

Çin füzesinden vazgeçen Ankara, Fransa-İtalya ortaklığıyla üretilen SAMP-T füzeleri için son görüşmeleri yapıyor. İmzalar atılırsa, hazır bataryalar Suriye sınırına gönderilecek.



Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemleri ihalesinde Ã‡in ile yollarını ayıran Türkiye, bölgedeki gergin ortamı ve sınır hattında giderek yükselen tehditleri dikkate alarak, ikinci en iyi teklifi veren Fransa-Ä°talya ortaklığı ile görüşmelerini yoÄŸunlaÅŸtırdı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi MüsteÅŸarlığı ekiplerinden oluÅŸan resmi bir heyet, geçtiÄŸimiz hafta hem Fransa, hem de Ä°talya'la giderek "SAMP/T" türü balistik füzenin atış testlerini yerinde izledi.

TÃœRK HEYETÄ° YERÄ°NDE Ä°NCELENDÄ°

Ä°lk durak, elektronik ateÅŸleme parçalarının üretildiÄŸi Fransa oldu. Türk heyeti, daha sonraÄ°talya'ya geçerek füze savunma sisteminin takip radarını inceledi. Yurda dönen heyet, olumlu izlenimlerini hükümetle paylaÅŸtı. Fransa-Ä°talya ortaklığının, görüşmeleri olgunlaÅŸtırmak için önümüzdeki günlerde Ankara'yı ziyaret edeceÄŸi belirtildi. BuluÅŸmada iki önemli konu masaya yatırılacak.

Ä°LK ÅžART TEKNOLOJÄ° TRANSFERÄ°

Türkiye'nin ÅŸartlarından ilkini "teknoloji transferi" oluÅŸturuyor. Ankara'daki buluÅŸmada gündeme getirilecek diÄŸer konu ise "füze savunma sistemlerinin imalatı sürecinde belli sayıda hazır bataryanın Suriye sınırına konuÅŸlandırılması" olacak. Görüşmelerden uzlaşı çıkarsa, zaman kaybedilmeden alım sürecine geçilecek. Ä°mzaların atılmasıyla birlikte, geçici bataryalar teknik personel eÅŸliÄŸinde kısa sürede Türkiye'ye gönderilecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırında belirleyeceÄŸi noktalara konuÅŸlandırılacak. Geçici bataryalar, Ankara'nın sipariÅŸi olan savunma sistemleri tamamlanıp teslimat yapılıncaya kadar Türkiye'de kalacak.

600 KM MENZÄ°LDE ETKÄ°LÄ°

- SAMP/T sistemi, Fransız Aster 30 Block 1 füzelerini kullanıyor ve 600 km menzilli balistik füzeleri durdurabiliyor.

- 510 kg ağırlığındaki Aster füzelerinin uzunluğu 4,2 m, çapı 180 mm boyutlarında oluyor. Asterlerin, katı yakıtlı, iki aşamalı roket motoru bulunuyor.

- SAMP/T füze sistemlerinin bir ateş ünitesinde 8 füze bataryası bulunuyor. 10 saniye içinde tüm füzelerini atabiliyor.

- Daha çok orta menzilli bir sistem. Çok fonksiyonlu radar, erken ikaz sistemini içeren muharebe yönetim sistemine entegre olarak, Scud gibi taktik balistik füzelere karşı savunma gerçekleştirebilme yeteneğine sahip bulunuyor.

PUTÄ°N'Ä°N S-400'LERÄ° 4800 MÄ°LÄ°SANÄ°YEDE HEDEFÄ°NE ULAÅžABÄ°LÄ°YOR

30 bin metre irtifada çalışabilen ve beş dakikada konuşlandırılabilen S-400'ler, hedefine 4.800 milisaniyede ulaşabiliyor.

ETKÄ°LÄ° MENZÄ°LÄ° 400 KÄ°LOMETRE

Bin 800 ila bin 900 kilo ağırlığında gelen ölümcül silahın etkili menzili, 400 kilometre.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.