Sosyal Medya

Güncel

Yine mi karıştıracaklar!

1 Kasım seçimlerinde büyük hezimete uğrayan HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş, destek için ABD’ye giderken, diğer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ise, İngiltere’den akıl almaya gitti. Demirtaş, 6-7-8 Ekim Kobani Olayları öncesinde de ABD’ye gitmiş, dönüşünde ise PKK’lıları sokaklara çağırmıştı.



Bölücü terör örgütünün katliamlarıyla Çözüm Süreci masasını deviren, öz yönetim hayalleriyle Türkiye’yi parçalama giriÅŸiminde bulunan PKK’nın siyasi uzantısı HDP, planları tutmayınca ABD ve Batı’dan medet ummaya baÅŸladı. 1 Kasım seçimlerinde büyük hezimete uÄŸrayan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanlarından Selahattin DemirtaÅŸ, destek için ABD’ye giderken, diÄŸer EÅŸ Genel BaÅŸkan Figen YüksekdaÄŸ ise, Ä°ngiltere’den akıl almaya gitti. DemirtaÅŸ, 6-7-8 Ekim Kobani Olayları öncesinde de ABD’ye gitmiÅŸ dönüşünde ise PKK’lıları sokaklara çağırmıştı. Türkiye’nin terör olaylarıyla mücadele ettiÄŸi, OrtadoÄŸu coÄŸrafyasının yangın yerine döndüğü ÅŸu günlerde HDP’lilerin bu ziyaretleri soru iÅŸaretlerine neden oldu. 

 1 Kasım sonrası ilk açıklamasını ABD’de yapan DemirtaÅŸ, 4 günlük ziyaret için 1 Aralık’ta Washington’a uçtu. DemirtaÅŸ’ın ABD programı ve kimlerle görüşeceÄŸi sır gibi saklandı.  Ziyaretinin 4’üncü gününe kadar bütün görüşmelerini gizli yapan Selahattin DemirtaÅŸ, 4 Aralık’ta yaptığı basın açıklamasında ABD’de kimlerle görüştüğünü açıklama ihtiyacı hissetti. ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın OrtadoÄŸu danışmanı Robert Malley, ABD DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı Tony Blinken ve kongre üyelerinden Adam Smith ile Beyaz Saray’da bir araya geldiÄŸini söyleyen DemirtaÅŸ, Washington’da da partililerle de görüşme yaptığını duyurdu. 

ABD DÖNÜŞÜ TÃœRKÄ°YE YANGIN YERÄ°NE DÖNMÜŞTÃœ 

Hatırlanacağı gibi  10 AÄŸustos’ta yapılan CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a rakip olan DemirtaÅŸ, seçimlerden maÄŸlup ayrılınca, 22 Eylül’de ABD’ye gitmiÅŸti.  ABD dönüşü ise o unutulmayacak 6-7-8 Ekim olayları yaÅŸandı. DAEÅž bahanesiyle terör örgütü PKK yandaÅŸları Türkiye’yi yangın yerine çevirirken, 46 kiÅŸinin öldüğü olayın kıvılcımı DemirtaÅŸ’ın, “Halklarımıza acil çaÄŸrı: SokaÄŸa çıkın” tweeti ateÅŸledi. 

 YÃœKSEKDAÄž DA Ä°NGÄ°LTERE’DE 

HDP’nin diÄŸer EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ ise, DemirtaÅŸ’ın ABD’ye gittiÄŸi günün öncesinde Ä°ngiltere’ye uçtu. DemiÅŸtaÅŸ’ta olduÄŸu gibi YüksekdaÄŸ’ın da Ä°ngiltere programı sır gibi saklandı. 1 Aralık’ta temaslarına baÅŸlayan YüksekdaÄŸ, ilk olarak Chatham House’de düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldı. Ä°ngiltere’nin dış politikasına yön veren Lordlar Kamarası yetkilileriyle de gizli bir toplantı yapan YüksekdaÄŸ, Liberal Demokrat Parti Lordlar Kamarası Lideri Lord William Wallace ve Dış Ä°liÅŸkiler Sorumlusu Tom Brake ile görüştü.

NEDEN GÄ°TTÄ°LER?

Angajman kuralları gereÄŸi Rus uçağının düşürülmesi sonrasında baÅŸta Suriye olmak üzere OrtadoÄŸu’nun yangın yerine dönmesi,  Rusya’nın Türkiye’yi sürekli tehdit etmesi ve Batılı devletler ile NATO güçlerinin Rusya’ya karşı çıkması, GüneydoÄŸu’da yaÅŸanan terör olayları, Bayırcucak Türkmenlerinin Rus ve Esed güçleri tarafından vurulması gibi olaylarının yaÅŸandığı günlerde; DemirtaÅŸ’ın ABD’ye, YüksekdaÄŸ’ın Ä°ngiltere’ye gitmesi soru iÅŸaretlerine neden oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.