Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri'nden füzeli resim tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus askerinin füze taşımasını provokasyon olarak niteledi.



Ä°HA'nın haberine göre; DışiÅŸleri Bakanı Rus savaÅŸ gemisinin Ä°stanbul BoÄŸazı'ndan geçiÅŸi sırasında gemideki askerin bir füzeyi boÄŸaz geçiÅŸi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasını provokasyon olarak nitelendirdi.

"Evet burada provokasyon var, tacizkar bir geçiÅŸtir" diyen Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ä°ster Rus ister baÅŸka bir milliyetten olsun geçen gemilerin boÄŸazdan nasıl geçeceÄŸi bellidir. Bunların geçiÅŸine hiçbir tehdit söz konusu deÄŸildir. Ancak biz tehdit olarak algıladığımız durumlarda gerekli cevabı veririz. Rus savaÅŸ gemisi üzerinde Rus askerinin üzerinde füze ya da benzeri bir ÅŸeyi göstererek geçmesi provokasyondur. Ä°nÅŸallah münferit olur doÄŸru bir yaklaşım deÄŸildir" dedi. 

Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'nin BaÄŸdat Büyükelçisi'nin Irak DışiÅŸleri Bakanlığı'na çaÄŸrılmasıyla ilgili de bir deÄŸerlendirme yaptı. Türkiye'nin de farklı ülkelerin elçiliklerini bakanlığa çağırdığını hatırlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, "EÄŸer siz BeÅŸika'daki askerlerimizi kastediyorsanız bizim askerlerimiz oraya yeni hükümet geldikten sonra Irak Savunma Bakanı'nın daveti üzerine gitti. Yeni hükümet kurulduktan sonra İçiÅŸleri Bakanı bizden polislerini eÄŸitmemizi istedi. Savunma bakanı da askerlerini eÄŸitmemizi istedi. Musul Valisi'nden de bize bu yönde davet geldi. Askerlerimiz orada IŞİD'e karşı mücadele edecek güçleri eÄŸitiyor. Bunu sadece Türkiye deÄŸil ABD, Almanya , Fransa da yapıyor ve katkı saÄŸlıyor bu eÄŸitimlere" diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.