Sosyal Medya

Coğrafyamız

Azerbaycan'da Hazar faciası için yas

Azarbaycan yönetimi, Hazar Denizi'ndeki yangında ölen işçileri için bir günlük ulusal yas ilan etti



Azerbaycan'da, Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platformda çıkan yangın nedeniyle, 1 günlük ulusal yas ilan edildi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 Aralık tarihinin ülke genelinde ulusal yas ilan edilmesi yönünde karar imzaladı.

Aliyev, karar metninde şu ifadelere yer verdi: 4 Aralık'ta Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platformda güçlü kasırganın neden olduğu kazada, çok sayıda can kaybı yaşanmıştır. Hazar'da kaybolanların arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin kederini paylaşarak, 6 Aralık tarihinin ülke genelinde ulusal yas ilan edilmesi yönünde karar aldım.

10. platformda 4 Aralık'ta çıkan yangın sonrasında 33 çalışan kurtarılırken, 1 kişinin cesedine ulaşıldı. Denizde kaybolan 29 çalışanın arama kurtarma çalışması devam ediyor.

TÃœRKÄ°YE'DEN BAÅžSAÄžLIÄžI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybedenler için bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e taziye mesajı gönderdi.

Mesajında "Milletim ve şahsım adına, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, Aliyev'e, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Türkiye'nin, bu zor gününde, her zaman olduğu gibi Azerbaycan devleti ve halkının yanında ve gerekli desteği vermeye hazır olduğunu belirten Erdoğan mesajında, Azerbaycan devleti ve halkının esenlik ve refahı için en iyi dileklerini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.