Sosyal Medya

Coğrafyamız

DAEŞ havadan saldırmaya hazılanıyor

Libya’nın kuzeyindeki Sirte kentinde bulunan IŞİD’in uçuş dersleri düzenlediği iddia edildi.



Libya'daki askeri kaynaklar, Libya'nın kuzeyindeki Sirte kentinde bulunan IŞİD'in uçuÅŸ simülatörü kullanarak uçuÅŸ dersleri düzenlediÄŸini iddia etti. 

Aynı kaynaklar durum üzerine araÅŸtırma yapan müfettiÅŸlerin bu cihazların Kaddafi'nin yaÄŸmalanan havaalanlarının eÄŸitim birimlerinden ele geçirildiÄŸine dair güçlü kanaatleri olduÄŸunu aktarıyor. BaÅŸka kaynaklar göre ise küçük bir araba boyutunda olan bu cihazlar, modern simülatörler olup yurt dışından getirilmiÅŸ olabilir. 

Üst düzey Libyalı bir askeri yetkili, sivil uçaklar için kullanılan ilk simülasyon cihazının Libya ordusundan emekli Libyalı IŞİD liderinin de arasında bulunduğu IŞİD üyeleri tarafından geçtiğimiz Ekim ayında satın alındığını söyledi. Güvenlik birimleri geçtiğimiz son iki hafta içerisinde yeni simülasyon cihazlarının bölgeye getirildiğine dair Sirte'den istihbarat aldıklarını bildirdi.

IŞİD militanlarının Libya'da sivil uçakları uçurmaya dair dersler düzenledikleri uzun süredir bilinmekte. Ancak teçhizat yönünden zayıf olan Libya Hava Kuvvetleri, derslerin düzenlendiği havaalanına operasyonlar düzenlese de bu operasyonlar başarısız oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.