Sosyal Medya

Güncel

Türk Uçakları S - 400'lere karşı CHAFF savunma sistemi ile uçacak

Suriye sınırında kuş uçurtmayan F-16’lar, Rus S-300 ve 400 tehdidine karşı “CHAFF” sistemlerini kullanacak.



Gazeteci-yazar Batuhan YaÅŸar, Türkiye Gazetesi’ndeki köşesinde Suriye sınırını kontrol eden F-16’ların, Rus S-300 ve 400 tehdidine karşı “CHAFF” sistemlerini kullanacaklarını yazdı.

YaÅŸar, 400 km menzilli S-300 ve 400’lerin F-16’lar için ciddi bir tehdit oluÅŸturduÄŸuna dikkat çekerek ÅŸunları ifade etti:

"Konuyu enine boyuna sorduk araÅŸtırdık. Suriye sınırını kontrol eden F-16’larımız, Rus S-300 ve 400 tehdidine karşı “CHAFF” sistemlerini kullanacak. Askerî yetkililere sizin adınıza sorduk ve cevapları aldık:

CHAFF sadece radar güdümlü mermilere karşı radar dalgalarını yanıltmak için, çok sayıda alüminyum parçacık fırlatıp radarın hangisi ‘vurulacak uçak’ yanılgısına sebebiyet verir. Uçağın radar görüntüsünü bu alüminyum parça içinde saklamak için de kullanılır. F-16’ların dış yüzeyi de alüminyum ile kaplanmıştır.

CHAFF, NATO tarafından denenmiÅŸ güvenli bir savunma sistemi. Rus füzelerini simülatörler de yanıltıyor. Ama bir ihtimal daha var Rus Füzelerini savuÅŸturmak için. Usta F-16 pilotlarımızın yapacağı keskin manevralar. S-400’ler böyle de alt edilebilir.

Rus savaÅŸ uçaklarının artık “hava-hava” füze sistemleri ile uçtuÄŸu da açıklanmıştı. F-16’larda, “hava-hava” füzelerine, lazer ve ısı güdümlü sistemlere karşı “FLARE” tarzı sistemler zaten mevcut. Umarız bunların hiçbirisine gerek kalmaz. Önemli bir hususu daha açıklığa kavuÅŸturmakta yarar var. Rus uçağı düşürüldükten sonra, F-16’ların 6’lı, 8’li kol hâlinde uçmaya baÅŸladığı yazılıp çizilmiÅŸti.Bu doÄŸru deÄŸil. “Sayı ve askeri” anlamda bir deÄŸiÅŸiklik yapılmadı.

F-16’lar, 2’li uçuÅŸlara devam ediyor. Son bir not.S-400’lerin devreye girmesinin ardından F-16’larımız herhangi bir radar kilidi ile karşılaÅŸmadı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.