Sosyal Medya

Güncel

'Senin almadığın 1 milyar dolarlık malla yıkılacak ülke değiliz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türk akımı projesinin Rusya tarafından değil, Türkiye tarafından durdurulduğunu söyledi. Rusya'nın Türk gıda mallarını almamasıyla ilgili olarak ise "Türkiye senin almadığın 1 milyar dolarlık malla yıkılacak ülke değil" dedi.



 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸani inovasyon haftası kapanış töreninde konuÅŸtu Türk akımı projesinin Rusya tarafından deÄŸil, Türkiye tarafından durdurulduÄŸunu söyledi. Rusya'nın Türk gıda mallarını almamasıyla ilgili olarak ise "Türkiye senin almadığın 1 milyar dolarlık malla yıkılacak ülke deÄŸil" dedi. ErdoÄŸan'ın Rusya'ya hitaben sözleri ÅŸu ÅŸekilde:

"Basında Türk Akımı projesinin Rusya tarafından sonlandırıldığı haberi var. Türk Akımı, taleplerimiz karşılanmadığı için tarafımızca rafa kaldırılmıştı. Şu an biz onların (Rusların) dilini kullanmıyoruz. Bu konuda sabırlıyız. Biz yerliyiz, milliyiz ve ne zaman konuşacağımızı biliriz. Düşürülen uçakla iligili öncesinde biz gerekli uyarılarımızı yaptık. Her atarf Rusya'ya yaptırım uygularken biz uymadık. 'Neden' diye sorduklarında da 'Onlar bizim stratejik ortağımız' dedik. Alsan ne olur ? Almasan ne olur ? Türkiye senin almadığın 1 milyar dolarlık malla yıkılacak ülke değil. Başka kapılar çıkar"

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.