Sosyal Medya

Dünya

Kaliforniya katliamını da IŞİD üstlendi

IŞİD, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna yönelik 14 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlendi.



 

Hürriyet'in internet sitesinin Ä°ngiliz Daily Mail’den aktardığı habere göre; IŞİD, San Bernardino katliamını iki destekçisinin gerçekleÅŸtirdiÄŸini internet üzerinden yayın yapan radyoları Al-Bayan üzerinden duyurdu.

Öte yandan, saldırıyı eşi Syed Farook (28) ile gerçekleştiren ve IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'ye bağlılığını açıkladığı belirtilen Tashfeen Malik'in (27) dün bir fotoğrafı ortaya çıktı.

San Bernardino katliamının ‘terör saldırısı’ kapsamında deÄŸerlendirileceÄŸi açıklanmıştı. Bu baÄŸlamda, soruÅŸturmanın yerel polis güçlerinden alınarak ABD Federal SoruÅŸturma Bürosu’nun (FBI) soruÅŸturmayı yürüteceÄŸi belirtildi.

Polisle girdikleri çatışmada öldürüldüler

ABD vatandaşı Syed  Farook ve Pakistan asıllı karısı Tashfeen Malik, uzun namlulu silahlarla geçen ÇarÅŸamba günü, engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna saldırı düzenlemiÅŸti. 

Saldırıda 14 kişi yaşamını yitirirken, 21 kişi de yaralanmıştı. Farrok ve Malik, daha sonra polisle girdikleri çatışma sonucunda ölü ele geçirilmişlerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.