Sosyal Medya

Güncel

Suriye sınırını ihlal eden uçak düşürülecek!

Askeri durumun her gün gerginleştiği Suriye'de Moskova, Tahran ve Şam Su-24'ün düşürülmesine karşılık vermeye hazırlanıyor.



Rusya'nın S-300 füzelerini Suriye'ye konuÅŸlandırmasının ardından, Suriye 'Åžam'la koordine olmadan hava sahasına giren' uçakları düşüreceÄŸini ilan etmeye hazırlanıyor.

İran'a ait 2 hava filosu da Suriye operasyonuna katılmaya hazır.

KARÅžILIK VERMEYE HAZIRLANIYORLAR

Askeri durumun her gün gerginleÅŸtiÄŸi Suriye'de, Moskova, Tahran ve Åžam Su-24'ün düşürülmesine karşılık vermeye hazırlanıyor. Kuveyt merkezli Er-Rai'dan Elijah J. Magnier'in haberine göre, S-300'lerin Suriye'ye yerleÅŸtirilmesinin ardından, Åžam yönetimi kendisinden izinsiz hava sahasını ihlal eden tüm uçakları uyarı yapmadan düşüreceÄŸini duyurmaya hazırlanıyor.

BÄ°LGÄ° KAYNAÄžI SAÄžLAM

Bilgiyi veren üst düzey yetkili, Şam'da Rusya, İran, Suriye ve Hizbullah'ın dahil olduğu ortak operasyon odasından. Aynı yetkili, İran'ın da 2 Sukhoi savaş uçağı filosuylaSuriye'deki operasyonlara katılmaya hazırlandığını belirtti. Filoların Humus'taki T4 Üssü'ne (eski Tiyas üssü) konuşlandırılacağı söyleniyor.

Haberde, İran'ın 4 bin Devrim Muhafızı'nı Suriye'ye gönderdiği ve bu kara birliklerinin Palmira'da Rakka'ya hava koruması altında savaşacağı vurgulanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.