Sosyal Medya

Ekonomi

Rusya almazsa, pazarı hazır

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Rusya ile yapılan ithalat ve ihracattaki rakamları, başka ülkelerde de rahatlıkla yakalayabilecek çapta bir ülkeyiz. Ama biz gerginliği tırmandıracak ülke konumunda olmak istemiyoruz" dedi.



Tüfenkci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde, ticaretin kolaylaştırılması, gümrükleme maliyetlerinin de en aza indirilmesi noktasında önümüzdeki dönemde ciddi çalışmalarının olacağını söyledi.

Bakanlığı devraldıktan sonra önemli bir krizle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Tüfenkci, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik kararlarına ilişkin şu ana kadar ihracatçılardan bir şikayet almadıklarını ifade etti.

Krizin uzun süreli olmayacağını, zamanla düzeleceğini tahmin ettiğini belirten Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Birlik, beraberliğimizi ve enerjimizi kaybetmediğimiz sürece yeni pazarları bulmamızda hiçbir engel yok. Rusya ile yapılan ithalat ve ihracattaki rakamları, başka ülkelerde de rahatlıkla yakalayabilecek çapta bir ülkeyiz. Ama biz gerginliği tırmandıracak ülke konumunda olmak istemiyoruz. Bununla ilgili de kapılarımızı açık tutuyoruz. Yine gerginliği artıracak açıklama ve girişimlerden kaçınıyoruz. Sabrediyoruz ama bu sabır noktasında ne kadar zorlarlarsa inşallah sabrımızı taşıracak noktaya da gelinmez diyorum."

Her zaman iş dünyasının yanında yer aldıklarını anlatan Tüfenkci, ekonomiyi büyütme çabalarının artarak devam edeceğini kaydetti.

Tüfenkci, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kamulaştırmayla ilgili hükümetin kente gerekli desteği vereceğini de ifade etti.

Bakan Tüfenkci, Esnaf Sanatkarlar Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi ziyaretinde ise aldıkları kararın milletten, esnaftan yana olacağını söyledi.

Esnafa yönelik çeşitli teşviklerin var olduğunu, bir kısmını kamuoyunun bilmediğini bir kısmasının da yeteri kadar anlatılamadığını dile getiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Gerek 1 Kasım'da gerekse 64. Hükümet programında esnafa yönelik açıkladığımız bütün vaatlerimizi tek tek Allah'ın izniyle yerine getireceğiz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. 'Seçim zamanıydı onlar söylendi geçti' diye asla ve asla kimsede tereddüt oluşmasın. Çünkü biz 13 yıllık iktidarımız boyunca ne söz vermişsek onun arkasında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. İnşallah 1 Kasım'dan önce vermiş olduğumuz sözleri de zaman dilimleri içerisinde hep beraber gerçekleştirdiğimiz göreceksiniz."

"Hizmetleri eriÅŸilebilir hale getireceÄŸiz"
Esnafa yönelik faizsiz kredilerin olduğunu anımsatan Tüfenkci, "Uygulamada zaten 150 bin liraya kadar faizsiz kredi veriyoruz. Belki bundan birçok arkadaşımız haberdar değil. 3 yıllık ustalık belgesi olan, yeni iş kuran arkadaşlarımıza bu krediyi veriyoruz. Ama ben bakanlıkta brifing alırken gördüm ki buna Türkiye'de 148 kişi müracaat edebilmiş. Burada bir sıkıntı var demektir. Ya biz bunu iletemedik ya da bu işi prosedüre boğduk kimse almak istemiyor. Onun için bakanlığımız boyunca gerek gümrükler bölümünde gerekse iç ticarette işlemleri hızlandıracağız, kolaylaştıracağız ve kolay erişebilir hale getireceğiz. Bizim amacımız ticareti, işimizi, aşımızı büyütmek. Derdimiz bu. Türkiye'yi büyütmek. Biz Türkiye'yi büyütmenin yollarını arıyoruz. Çalışmalarımız, hedefimiz bu doğrultuda" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı ve belediye ziyareti
Tüfenkci, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret ederek, Çakır'dan kentte yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı.

AK Parti İl Başkanlığına da geçen Tüfenkci, parti binası önünde meşalelerle karşılandı. Tüfenkci, burada partililerle selamlaştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.