Sosyal Medya

Güncel

İşte Akdeniz'deki savaş gemilerinin sayısı

Suriye'de son yaşanan gelişmeler üzerine birçok ülkenin savaş gemilerini konuşlandırdığı Akdeniz'de Türkiye'ye ait 20'si muhrip, 14'ü yardımcı gemi olmak üzere toplam 34 geminin bulunduğu öğrenildi.



Bu gemilerden 3 korvet, 1 denizaltı, 1 hücum bot ve 1 fırkateynin sürekli olarakAkdeniz'de hareket halinde oldukları ve keÅŸif ve gözetleme görevinde bulunduÄŸu öğrenildi.  Akdeniz'deki 34 geminin dışında. Deniz Kuvvetleri'ne ait diÄŸer gemilerin de uluslararası yapılan tatbikatlarda görevli olduÄŸu öğrenildi. Genelkurmay BaÅŸkanlığı bu gemilerin hangi tatbikatta görevli olduÄŸunu ise internet sitesindeki 'Günlük Faaliyetler' bölümünde açıkladı.

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N AKDENÄ°Z'DE 34 GEMÄ°SÄ° VAR 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 20'si muhrip, 14'ü yardımcı gemi olmak üzere 34 geminin Akdeniz'de bulunduÄŸu öğrenildi.  Bu gemilerden 3 korvet, 1 denizaltı, 1 hücum bot ve 1 fırkateyn sürekli olarak Akdeniz'de hareket halinde oldukları ve keÅŸif ve gözetleme görevinde bulunduÄŸu öğrenildi.

RUSYA'NIN 13 GEMÄ°SÄ° BULUNUYOR

Suriye'nin Lazkiye bölgesinde hava üssü ve Tartus'ta da deniz üssü bulunan Rusya'nın ise Akdeniz'de 13 gemisi bulunuyor. Bu gemilerden 4'ünün muhrip 9'unun ise yardımcı gemi olduğu belirtildi.

ABD'NÄ°N 3 AKDENÄ°Z'DEKÄ° GEMÄ°LERÄ°

ABD'nin ise Akdeniz'de şu anda 3 muhrip gemisinin bulunduğu öğrenildi.

FRANSA'NIN 5, Ä°TALYA'NIN Ä°SE 2 GEMÄ°SÄ° BULUNUYOR

1 uçak gemisi, 2 muhrip gemi, 1 fırkateyn ve 1 istihbarat gemisi olmak üzere Fransa'nı Akdeniz'de 5 gemisi görev yapıyor.  Ä°talya'nın ise 1 fırkateyn ve 1 denizaltı Akdeniz'de konuÅŸlu olduÄŸu öğrenildi.  Ä°ngiltere, Belçika, Ä°spanya, Kanada, Portekiz, Yunanistan ve Hollanda'nın ise birer gemilerinin bulunduÄŸu belirtildi.

TÃœRK GEMÄ°LERÄ°NÄ°N 'GÃœNLÃœK FAALÄ°YETLERÄ°'

Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Deniz Kuvvetleri'ne ait diÄŸer gemilerin ise 3 Aralık 2015 tarihinde yaptıkları faaliyetlerine iliÅŸkin internet sitesindeki 'Günlük Faaliyetler' bölümünde bilgi verdi.  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir Deniz Karakol Uçağı, Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keÅŸif gözetleme uçuÅŸu icra edere NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek saÄŸladı. TCG BOZCAADA, BirleÅŸmiÅŸ Milletler UNIFIL Deniz Harekâtı'na iÅŸtirak ederek Lübnan açıklarında karakol görevi icra ediyor. Akdeniz Kalkanı Harekâtı'nda görevli olan TCG BURAKREÄ°S'in DoÄŸu Akdeniz'de karakol icra karakol görevi icra ediyor. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG SOKULLU MEHMET PAÅžA ve TCG AKÇAKOCA'nın Yunanistan ev sahipliÄŸinde Orta Akdeniz'de icra edilen ARIADNE-2015 Tatbikatı' iÅŸtirak ediyor.  Ayrıca harekât eÄŸitim faaliyetini toplam 14 geminin icra ettiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.