Sosyal Medya

Dünya

IŞİD'den kurtulan Fransız gazeteci: Bombardıman IŞİD'e yarıyor

IŞİD'in elinde on ay rehin kalan Fransız gazeteci Henin, hava saldırılarının IŞİD'in işine yaradığını, halkın saldırılar nedeniyle daha çok IŞİD'i desteklediğini bildirdi.



IŞİD'in elinde on ay rehine kalan Fransız gazeteci Nicolas Henin, batının IŞİD'e karşı sürdürdüğü askeri stratejiyi eleştirerek, hava saldırılarının bir tuzak olduğunu söyledi. On ay boyunca IŞİD'in yapısını iyi tanıdığını belirten Henin, halen bazı IŞİD üyeleriyle internet üzerinden görüştüğünü söyledi.

Henin 'Guardian' gazetesi için kaleme aldığı makalede, Paris saldırılarını gerçekleştirenlerin batıdan böyle bir tepki beklediklerini, daha fazla askeri müdahalenin sağlanması için hazırlanmış bir plan olduğunu belirtti.

Henin, Guardian tarafından yayınlanan videoya da işaret ederek, bu savaştan kazanan tarafın en pahalı, en yeni ve en modern silahlarla saldıranlar değil, halkı kendi tarafında çekebilenlerin olacağını kaydetti.

Hava bombardımanlarının bölgedeki halkı daha çok IŞİD'in tarafına ittiğini ifade eden Henin, IŞİD'e karşı ittifakın politik bir çözüm araması gerektiğini, Suriye halkının böyle bir çözüm için umut taşımaya başladığı anda IŞİD'in dağılabileceğini bildirdi. Hava saldırıları yerine ise Suriye'de uçuş yasağı konulan bölgeler belirlenmesini teklif etti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.