Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu Bakü'den Ermenistan'a seslendi: ''İade edin!''

Bakü'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ermenistan'a, "Karabağ'ı teslim etmeleri" çağrısında bulundu



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaptığı konuşmada Ermenistan'a seslendi.

Başbakan Davutoğlu, Bakü'de Azerbaycan Diplomasi Akademisi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'a, "Size ait olmayan toprakları barış içinde iade edin" dedi.

"RUS HALKI KARDEŞİMİZDİR"

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak düşürme gerilimine değinen Başbakan Davutoğlu, Rus halkıyla hiçbir sorunlarının olmadığını söyledi Türk ve Rus halklarının tarihi bir dostluğa sahip olduğunu belirten Davutoğlu, iki halkın ortak geçmişine değindi.

Rus yetkililere de seslenen Davutoğlu, gerilimi daha fazla tırmandırmamak için diyaloğ kurulmasını önerdi.

Moskova'yı artan gerilimi konuşarak çözmeye davet eden Başbakan Davutoğlu, Türkiye-Suriye sınırının Türkiye-Rusya sınırı olmadığını hatırlattı.

Davutoğlu, konuşmasında şunları söyledi: Rusya uçakları daha sonra üç kez dört kez sınırımızı ihlal etti. Rus yetkilileri dostça uyardık. Lütfen sınırlarımızı ihlal etmeyin. Sonra Rusya'yı Türkmenler konusunda da uyardık. Yeni göç dalgasına izin vermeyin. Sizin saldırılarınız yeni göç dalgalarına neden oluyorsa, Türkiye'nin çıkarları zedelenir.

Gözümüzün Türmen Dağı'nda Türkmenler katledilirken yine de biz sabırla bekledik; ama bizim üzerimizden ihlal yaparak tekrar ordaki insanların katledilmesini ne insanlığımız ne de vicdanımız müsaade edemezdi. 

Ve bu bombaları atan uçağın milliyeti de belli değil. Ruslar'a defalarca, nerede operasyon yapacaksanız söyleyin birlikte yapalım. Ama 24 Kasım'da milliyeti bilinmeyen bir uçak sınırlarımızı ihlal etti; angajman kuralları çerçevesi kapsamında, Türkiye sınırları içinde vuruldu; sınırın ötesinde de düştü.

Biz, bizim hava sahamıza giren milliyeti belli olmayan bir uçağa karşı meşru müdafaa hakkımızı kullandık. Bunun için de kimse bizden özür dilememizi beklemesin. Kimseye de hesap veremeyiz; hesabızı sadece seçimlerde yüzde 49 aldığımız halkımıza veririz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.