Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bedii'nin bir idam cezası iptal edildi

Mısır'da Temyiz Mahkemesi, İhvan lideri Bedii'nin 3 idam davasından birini iptal etti



Mısır'da Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii hakkında "Rabia operasyon odası" davasında verilen idam cezası iptal edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Temyiz Mahkemesi, Ceza Mahkemesinin Bedii hakkında verdiÄŸi idam cezasının iptali talebiyle savunma heyeti tarafından yapılan itirazı kabul etti.

Bu karar gereÄŸi, Temyiz Mahkemesi konu ile ilgili dava dosyasını sanığın tekrar yargılanması için baÅŸka bir Ceza Mahkemesine verecek ve Bedii tekrar yargılanacak.

Geçen ekim ayında yapılan dava duruÅŸmasında,  avukat Selim el-Avva, Bedii’nin salonda bulunmaması nedeniyle duruÅŸmanın ertelenmesini istemiÅŸti.

Erteleme talebinde Avva ayrıca yargıçtan, güvenlik birimleri tarafından yapılan dava ile ilgili soruÅŸturmaları dikkate almamasını, söz konusu soruÅŸturmalar ile sanıkların ifadeleri arasında çeliÅŸki olduÄŸuna da dikkati çekmiÅŸ, bunun üzerine yargıç avukatın talebini kabul ederek, karar duruÅŸmasını ertelemiÅŸti.

Yargıç Muhammed Naci Åžehate baÅŸkanlığındaki Cinayet Mahkemesi heyeti 11 Nisan 2015'te Ä°hvan lideri Muhammed Bedii’nin de aralarında bulunduÄŸu 14 kiÅŸi hakkında idam cezası vermiÅŸti.

Rabia ve Nahda Meydanlarının boÅŸaltıldığı 14 AÄŸustos 2013 tarihinden kısa bir süre sonra tutuklanan Muhammed Bedii hakkında bu zamana kadar 3 ayrı idam ve 154 sene hapis cezası verildi. Bedii’nin oÄŸlu Ammar Muhammed Bedii (37) ise 16 AÄŸustos'ta  Kahire'deki gösteriler sırasında başına isabet eden iki kurÅŸunla hayatını kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.