Sosyal Medya

Ekonomi

Rusya'dan Türkiye için kritik doğal gaz açıklaması

Rus enerji devi Gazprom , Türkiye`ye doğalgaz sevkiyatının istikrarlı sürdüğünü açıkladı.



Rusya'nın en büyük doÄŸalgaz Ã¼reticisi Gazprom kaynakları doÄŸalgaz sevkiyatının istikrarlı sürdüğünü, ana sevkiyat güzergahlarında da zirveye yakın seviyelerde olunduÄŸunu belirtti.

 

Reuters'in haberine göre, Rusya'nın doÄŸalgaz ihracat tekeli Gazprom'dan bir kaynak, iki ülke arasındaki gerilime raÄŸmen Türkiye'ye doÄŸalgaz sevkiyatının normal ÅŸekilde devam ettiÄŸini söyledi. Aynı kaynak, Balkanlar üzerinden Türkiye'ye gaz taşıyan Batı hattı ve Karadeniz altından taşıyan Mavi Akım hatlarının neredeyse tam kapasiteyle doÄŸalgaz akışının devam ettiÄŸini belirtti.

'TÃœRKÄ°YE'YE SEVKÄ°YATI DURDURURSA GAZPROM'UN Ä°TÄ°BARI SIFIRA Ä°NER'  

Öte yandan Rus enerji ÅŸirketi Gazprom'un BaÅŸkanı Aleksey Miller, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye'nin Türk Akımı doÄŸalgaz projesi konusunda kendilerine herhangi bir ÅŸekilde baÅŸvurmadığını ve görüşmelerin durduÄŸunu kaydetmiÅŸti. 

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Türk Akımı projesinde görüşmelere devam etmek istemesi halinde Rusya'ya baÅŸvurabileceÄŸini, ancak böyle bir müracaatın bugüne kadar gerçekleÅŸmediÄŸi için görüşmelerin durduÄŸunu aktaran Miller "EÄŸer Gazprom Türkiye'ye doÄŸalgazsevkiyatını durdurursa, Türkiye'deki itibarı sıfıra iner. Umarız böyle bir durum oluÅŸmak zorunda kalmaz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.