Sosyal Medya

Güncel

Esed Ä°ran'a davet edildi

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Beşşar Esed'i İran'a davet etti.



İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Beşşar Esed'i İran'a davet etti.

Lübnan merkezli el-Meyadin Televizyonu'na konuşan Velayeti, ülkesinin Esed'i Tahran'da ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.

Velayeti, "Esed'in Suriye'de bulunması zorunludur ancak Suriye CumhurbaÅŸkanı isterse biz onu Ä°ran'da ağırlamaya hazırız. Fikirlerimizi kendisine dayatarak ülkesini savunmayı terk etmesini istemiyoruz. Ä°ran'a gelmek isterse O'nu bir kahraman gibi sıcak bir ÅŸekilde karşılayacağız. Çünkü o geçen 5 yıl süresince halkını ve ülkesini savundu" dedi.

Sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesi

Türk hava sahasını ihlal ettiÄŸi için 24 Kasım'da düşürülen Sukhoi Su-24 tipi Rus savaÅŸ uçağına de deÄŸinen Velayeti, Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarının meÅŸru olduÄŸunu savunarak, Rus uçağının düşürülmesinin bölge ülkelerinin Ã§Ä±karlarına zarar verdiÄŸini ileri sürdü.

Velayeti, "Ä°ran'ın bölgede tansiyonu artıracak her türlü çatışmaya karşı olduÄŸunu" ileri sürerek, "Türkiye ve Rusya Ä°ran'ın komÅŸularıdır ve biz de iki ülkeden tansiyonu düşürmelerini ve bir daha bu tür hadiselere meydan vermemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.