Sosyal Medya

Dünya

Berlusconi'den AB'ye 'Türkiye' eleştirisi

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, Avrupa Birliği'ne (AB) Türkiye konusunda eleştiride bulunarak Türkiye’yi kapı dışında bırakmış olmalarının yanlışlığına dikkat çekti.



Corriere della Sera gazetesine demeç veren, merkez saÄŸdaki Haydi Ä°talya (Forza Italia) Partisi’nin lideri Silvio Berlusconi, Ä°talya, OrtadoÄŸu ve Avrupa gündemini de deÄŸerlendirdi.

"TÃœRKÄ°YE’DEKÄ° BU DURUM KAÇINILMAZDI"

"Türkiye’ye gelince, bu ülke son yıllarda mutabık olmadığım deÄŸiÅŸimlerden geçti. Ancak bu, yine bizim (AB) sorumluluÄŸumuzdur" diye sözlerini sürdüren deneyimli siyasetçi, Türkiye’nin AB üyeliÄŸine karşı olan ülkeleri ÅŸu iddialarla eleÅŸtirdi:

"GeçmiÅŸte, Türkiye’nin Avrupa BirliÄŸi’ne (AB) girmesi için savaÅŸtım. BaÅŸta Fransa veAlmanya olmak üzere, birçok Avrupa ülkesinin önyargılarına hep karşı çıktım. Türkiye’nin hatırı sayılır kısmı Avrupa olmak istiyordu. Biz ise onu kapının dışında bıraktık. DoÄŸu ile Batı arasında yer alan bir ulusta, baÅŸka türlü etkenlerin üstün gelmesi kaçınılmazdı."

MEVCUT AB LÄ°DERLERÄ°NE BECERÄ°KSÄ°Z’ SUÇLAMASI

DAEŞ terör örgütüyle mücadele için Rusya ile "büyük ittifak" yapılmasını dileyen Berlusconi, "Hatırlarsanız benim dış politika çizgimize daima, Avrupa, Washington ve Moskova arasında işbirliği damgasını vurmuştur" dedi.

Mevcut AB liderlerinin, uluslararası krizleri yönetmekte yetersiz kaldığını belirten 79 yaşındaki siyasetçi, "Birçok Batılı liderin, mevcut durumun ciddiyetinin farkında olmadığını görüyorum. Bu, tecrübe ve fikir eksikliği, korku ya da ideolojik koşullandırmadan olabilir. Olanlardan dolayı çok endişeliyim" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.