Sosyal Medya

Güncel

Yanan Kuran Kursu'nda önemli ayrıntılar

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden yanan Kuran Kursu ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı...



Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki KaraaÄŸaç Mahallesi'nde önceki gün müftülüğe baÄŸlı yatılı Kuran kursu binasında 6 çocuÄŸun ölümüyle, 6 çocuÄŸun da yaralanmasıyla yaÅŸanan faciayla ilgili yeni ayrıntılara yer verildi. 

Hürriyet Gazetes'nin haberine göre; Muhammed Bingöl (17), Sebahattin Altun(14), Serhat Sancar(16), Suat Çankaya(14), Åžahin Kahraman(14) ve Muhammed Bayka'nın öldüğü faciada, 6 çocuk da yaralanmıştı. 

Kulp Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü yetkilileri, faciada hayatını kaybeden çocuklardan 4'ünün eÄŸitim almadığını, 2 çocuÄŸun ise sadece facianın yaÅŸandığı gece kursta kaldığını belirterek “4 çocuk ilkokulu bitirdikten sonra eÄŸitimin dışına çıkmış. Köyde ortaokul ve lise de yok” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise 2 çocuğun Kulp Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne, 1'inin Kulp Zeyrek Ortaokulu'na, 1'inin açık liseye gittiği belirtti.

12 YILLIK EĞİTİME NE OLDU?

Çocukların kendi kaderlerine terk edildiÄŸini ifade eden EÄŸitim-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Veli Demir, ÅŸunları söyledi: “Söz konusu acı olay, temel eÄŸitim çağındaki çocukların okulda deÄŸil Kuran kursunda olduÄŸunu hepimize gösterdi. Türkiye'de zorunlu eÄŸitim 12 yıl. ÇocuÄŸun okula mı, yoksa Kuran kursuna mı gittiÄŸini bilmeyen il ve ilçe müdürleri istifa etmeli.” 

KABLOLAR HALIYI TUTUÅžTURMUÅž

Yapılan incelemede yangına, çocukların kaloriferlerin yetersiz kalması nedeniyle zaman zaman geceleri yaktıkları elektrikli ısıtıcının kablosunun neden olduÄŸu belirlendi. Isıtıcının halı altından geçirilen yıpranmış kablosunun aşırı ısınarak kısa devre yaptığı ve halıyı tutuÅŸturduÄŸu saptandı.  

KAPIYI AÇAMADILAR

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı yetkilileri, kursta çocukların kaldığı odanın kapısının (PVC kapılar) kilitli olmadığını, ancak açılmamasının nedeninin itfaiye raporuyla ortaya çıkacağını söylediler. Yangında, odadaki kapının açılmaması nedeniyle dışarı çıkamayan öğrencilerin, yanmış bedenleri balkon kapısı önünde bulunmuÅŸtu. 

ÜSTÜ KURAN KURSU ALTI TAZİYE EVİ

Kulp Müftülüğü'ne ait olmasına raÄŸmen kursta kadrolu görevlinin bulunmadığı ve fahri imamların ders verdiÄŸi ortaya çıktı. 20 öğrencinin yatılı kaldığı kurs binasının alt katının taziye evi olarak kullanıldığı öğrenildi. Yangınla ilgili iki müfettiÅŸ görevlendiren Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ise “Çocukların başında iki hocamız duruyordu. Hatta bir hocamız yaralandı” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.