Sosyal Medya

Dünya

Gorbaçov'dan Rusya ve Türkiye'ye uzlaşı çağrısı

Eski Sovyetler Birliği Lideri Gorbaçov, Rusya ve Türkiye'ye uzlaşı sağlanması için diyalog çağrısında bulundu.



Eski Sovyetler BirliÄŸi Lideri Mihail Gorbaçov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra yaÅŸanan geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi. 

Uçağın düşürülmesinin ardından her iki taraftan üst düzey yetkililerin olayı açığa kavuÅŸturmak için bir araya gelmesinin beklediÄŸini ifade eden Gorbaçov, "Ne yazık ki böyle bir geliÅŸme yaÅŸandı. Ä°liÅŸkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelinmek için çok ÅŸeyler yapıldı. Benim dönemimde de iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi için çok iÅŸler görüldü. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı saÄŸlayan büyük ve geniÅŸ iliÅŸkilerimiz var" dedi. 

Rusya ve Türkiye iliÅŸkilerinin kötüleÅŸmesinin sadece iki ülke için kayıp olmadığını, Avrupa iÅŸlerine de darbe vurduÄŸunu belirten Gorbaçov, bu darbenin OrtadoÄŸu'nun güvenliÄŸini de etkileyeceÄŸini savundu.

"Siyasetçiler bu iliÅŸkilerde kendi sorumluluk ve rollerinin farkına varmalıdır" diyen Gorbaçov, taraflara taviz vermeyi ve iliÅŸkilerin düzelmesi için aracılardan faydalanmayı tavsiye etti. 

Gorbaçov, "Her bir şartta diyalog kurulmalıdır. Eğer ilk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.