Sosyal Medya

Coğrafyamız

'DAEŞ petrolünün en büyük alıcısı Esed'

ABD yönetimi, Türkiye'nin DAEŞ'ten petrol aldığına ilişkin Rusya'nın iddiaları hakkında, DAEŞ'in petrolünün en büyük alıcısının Esed rejimi olduğunu gösteren çok sayıda kanıt bulunduğunu belirtti.



ABD yönetimi, Türkiye'nin DAEÅž'ten petrol aldığına iliÅŸkin Rusya'nın iddiaları hakkında, DAEÅž'in petrolünün en büyük alıcısının BeÅŸÅŸar Esed rejimi olduÄŸunu gösteren çok sayıda kanıt bulunduÄŸunu, Rusya'nın endiÅŸesi varsa bunları Esed rejimi ile ele alması gerektiÄŸini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında konuya iliÅŸkin soruya verdiÄŸi yanıtta, "Rusların böyle bir endiÅŸeyi dile getirmelerini ironik bulduÄŸunu" söyledi.

Earnest, "DAEŞ petrolünün en büyük alıcısının Beşşar Esed ve onun rejimi olduğunu gösteren çok sayıda kanıt var" dedi.

Esed rejiminin ayakta kalmasının tek dayanağının Rusya olduÄŸunu vurgulayan Earnest, "Ruslar bu konuda, DAEÅž'in yasa dışı finans kaynakları hakkında eÄŸer gerçekten endiÅŸeliyse bu konuyu iktidarda kalabilmek için kendilerine bel baÄŸlayan BeÅŸÅŸar Esed ile ele almalı" diye konuÅŸtu.

Earnest, ayrıca ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Paris'te yapılan son görüşmede Türkiye'nin Suriye sınırının güvenliği konusunun da konuşulduğunu bildirdi.

Earnest, Türkiye'nin sınırın bir bölümünü Türk halkının ulusal güvenlik çıkarı gereÄŸi ve yabancı savaşçıların geçiÅŸi ile DAEÅž'in yasa dışı mali kaynaklarını engelleyecek ÅŸekilde etkin olarak kapattığını söyledi.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.