Sosyal Medya

Güncel

Sur'da operasyon

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 6 mahalle ve 1 caddede sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve güvenlik güçlerince PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.



ur Kaymakamlığınca, terör örgütü mensuplarının yoÄŸunlaÅŸan faaliyetlerine son verilmesi için 6 mahalle ve 1 caddede sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi bildirildi.

Sur Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede merkez mahallelerde yoÄŸunlaÅŸan bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin saÄŸlanması, vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸinin temin edilmesi amacıyla CevatpaÅŸa, FatihpaÅŸa, DabanoÄŸlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve SavaÅŸ mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde bugün saat 05.00'ten itibaren ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi belirtildi.

OPERASYON BAÅžLATILDI

SokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilen 6 mahalle ve 1 caddede, terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon düzenlendi.

Polis ve jandarma tarafından gerçekleÅŸtirilen operasyon, sivillerin zarar görmemesi için titizlikle yürütülüyor. GiriÅŸ ve çıkışın kontrollü ÅŸekilde saÄŸlandığı ilçede, jandarma ekipleri de aldıkları çevre önlemiyle operasyona destek veriyor.

Operasyon kapsamında, teröristlerin güvenlik güçlerinin geçiÅŸini engellemek üzere kazdığı ve içine el yapımı patlayıcı yerleÅŸtirdiÄŸi hendekler, iÅŸ makinelerinin yardımıyla kontrollü ÅŸekilde kapatılarak, aynı amaçla kurulan barikatlar ile teröristlerin kamufle olmak amacıyla sokakların üzerini kapattığı brandalar da kaldırılıyor.

 

 

Bir teröristin etkisiz hale getirildiÄŸi deÄŸerlendirilen operasyonda, bir polis hafif yaralandı. Yaralanan polis memuru Dicle Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı. Operasyon sürüyor.

Sur Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede merkez mahallelerde yoÄŸunlaÅŸan bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin saÄŸlanması, vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸinin temin edilmesi amacıyla CevatpaÅŸa, FatihpaÅŸa, DabanoÄŸlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve SavaÅŸ mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde bugün saat 05.00'ten itibaren ikinci bir emre kadar sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸi bildirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.