Sosyal Medya

Dünya

el-Kaide lideri Zevahiri'nin yeni ses kaydı yayınlandı

El Kaide Lideri Eymen Ez Zevahiri’ye ait yeni bir açıklama yayınlandı.



Zevahiri Ocak ayında düzenlenen Charlie Hebdo saldırılarını tebrik ederek ‘Allahtan Arap Yarımadasındaki El Kaide'li kardeÅŸlerimizi bu mübarek iÅŸin tamamlanmasında yardımcı oldukları için ödüllendirmesini dilerim' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

infocenter.media'nın haberine göre; Zevahiri'ye ait açıklamalar cihat yanlısı liderin güvenlik koÅŸulları nedeniyle haftalar belki aylar sonra yayınlanabiliyor.

Ä°slam'a ve kutsallarına hakaret eden Fransız Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının ardından Arap Yarımadasındaki El Kaide adına açıklama yapan Nasir Bin Ali El Ansi ‘saldırının Allah'ın Resulüne destek çıkılmasıyla ilgili emrinin yerine getirilmesi için Zevahirinin talimatı ve Åžeyh Usame'nin vasiyeti doÄŸrultusunda düzenlendiÄŸini' belirtmiÅŸti.

Usame Bin Ladin'in ünlü ‘eÄŸer ifade özgürlüğünüzün bir sınırı yoksa o halde kalplerinizi eylem özgürlüğümüze açın' ÅŸeklindeki sözleriyle baÅŸlayan ses kaydında Zevahiri, ‘Mücahit kardeÅŸlerim, evlatlarım ve Müslümanlar, bu zafer hepimizin zaferidir' dedi.

‘Zaferin Hristiyanlığı dahi terk ederek Ä°slam Peygamberine hakaret eden ve ahlaksız olan Batılılara karşı kazanılmış bir zafer olduÄŸunu' söyleyen Zevahiri, Batılıların ‘Müslümanlara karşı Haçlı kiniyle dolu olduÄŸunu' savundu.

“Hümanist inançlı bu Haçlılar ÅŸu anda bize karşı Endonezya'dan Batı Afrika'ya kadar Ä°slam tarihinde görülmüş en büyük Haçlı savaşını yürüten kiÅŸilerdir.”

Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen ve operasyonlarda hayatını kaybeden El Kaide savaşçılarına da deÄŸinen Zevahiri ‘Allah'tan Paris savaşındaki kardeÅŸlerimize rahmet etmesini diler ve onlara Cennette yüksek dereceler bahÅŸetmesini temenni ederim' dedi.

Zevahiri, Arap Yarımadasındaki El Kaide için de ‘Allah Haçlılardan ve yandaÅŸları ve Rafizi Husilerden olan düşmanlarına karşı onları desteklesin' dedi.

Yönetim kadrosu Afganistan merkezde eğitim almış ve uzun yıllarını El Kaide liderliğiyle geçirmiş olan Arap Yarımadasındaki El Kaide, ABD tarafından örgütün en tehlikeli kolu olarak kabul ediliyor.

Zevahiri'nin gündeminde Arap Yarımadası Dini Liderlerinden Haris El Nazari de vardı. Nazari'yi ‘alimlerin mürekkebi ile kanını birleÅŸtirmesinin örnekliÄŸi' olarak niteleyen Zevahiri ‘Nazari alimler ve ilim talebeleri için örnek olmuÅŸtur' dedi.

El Kaide lideri Zevahiri'ye göre ‘Nazari, Haçlıların, Rafizilerin ve laiklerinpüskürtülmesi için cihadın farzı ayn olduÄŸunu' gösterdi.

Haris Nazari'ye büyük önem verdiği gözlenen Zevahiri Nazari sebebiyle doğan boşluğun telafisi için Alla'a dua etti.

Cihat saflarının birliği için çağrı yapan Zevahiri, Paris saldırılarının Peygamberin kutsallığını korumaya bir hizmet olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Gayretlerimizi düşmanı hezimete uÄŸratmak için sarf etmeli ve  birbirimiz için heba etmemeliyiz.”

Küresel Cihat Ekolünün yaÅŸayan en büyük lideri olarak kabul edilen El Kaide lideri Eymen Zevahirinin konuÅŸmalarında IŞİD'le olan savaÅŸa son verilmesi ve ‘safların birleÅŸtirilmesi'doÄŸrultusunda mesajlar vermesi dikkat çekiyor.

Zevahiri ‘Mücahitler, Ä°slam düşmanlarından Çin, Hindistan, Rusya, Avrupa ve Amerika'ya karşı direnmeli, çünkü onlar bizim mukaddesatımıza hürmet göstermiyor' dedi.

Zevahiri, Ä°slam kutsallarına saygı göstermeyen Batılı ve DoÄŸulu devletlere ‘intikam almak hakkımızdır' ifadeleriyle tehditte bulundu.

Küresel Cihat Ekolünün yeni dönem anlayışı olarak kabul edilecek bir sürece de iÅŸaret eden Dr Zevahiri, ‘savaşı onların topraklarına, özellikle Avrupa ve Amerika'ya taşımalıyız çünkü onlar Haçlı kampanyasının lideri durumunda' dedi.

“Öldürdükleri gibi öldürülmeli, yaraladıkları gibi yaralanmalılar; bombaladıkları gibi bombalanmalı, baÅŸkalarını hıçkırıklara boÄŸup yetim ve dul bıraktıkları gibi aÄŸlamalı, dul ve yetim kalmalılar.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.