Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖZEL HABER - Hazar Denizinden geçecek Türk TIR'larına Azerbaycan'dan %20 indirim

Rusya yaptırımları ile zorluklarla karşılaşan Türkiye TIR'ları Hazar denizi üzerinden Orta Asya'ya gidecek. Bunun için Azerbaycan Trük tırlarına Bakü limanında %20 indirim yapacak.



Düşünce Mektebi - Azerbaycan medyasında yer alan habere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkiye TIR'larının Hazar denizi üzerinden Orta Asya'ya ulaşımının kolaylaştırılması için ''Hazar Deniz Gemicilik İdaresi''ne talimat verdi.
 
Talimata göre Türk TIR'larının Hazar denizi üzerinden geçiş hakkı ödemelerine %20 indirim uygulanacak
 
Konunun 25 Kasım'da Türkiye DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun Bakü'de mevkidaşı Elmar Memmedyarov'la görüşünde ele alındığı daha sonra CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev'e iletilmesinden sonra sonra karara baÄŸlandığı ifade ediliyor. 
Talimatın uygulanmasından sonra Türk TIR-larının Azerbaycan topraklarında ayrıcalıklı koşullarlla uygun geçmeye başlandığı belirtiliuor.
 
Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rusya Hava Kuvvetlerine ait SU 24 uçağını düşürmesinden sonra hem Gürcistan-Rusya sınırında, hem de Türkiyede'deki limanlardan Ro-Ro gemileryle Rusya'ya giden Türk TIR-ları ciddi sorunlar yaşıyordu. Azerbaycan'ın bu kararının ardından Bakü-Kazakistan Aktau limanı arası Ro-Ro seferlerinde Türk araçlarına uygulanan indirimin hem Azerbaycan, hem de Türkiye ekonomisi için iyi sonuçlar ortaya çıkaracağı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.