Sosyal Medya

Güncel

'Seçim Sizin, ya DAEŞ ya Türkiye müslümanlığı'

“Hangi İslam’ı seçeceğinize siz karar vereceksiniz. DAEŞ’in temsil ettiği İslam mı, Türkiye’nin temsil ettiği İslam mı?



Türk vatandaÅŸlarına Ekim 2016 itibarıyla vizesiz Avrupa yolunu açan Türkiye-Avrupa BirliÄŸi (AB) zirvesinde, mültecilerin AB ülkelerine yerleÅŸtirilmesini görüşmek üzere 8 AB üyesi ülke ile Avrupa Komisyonu’nun 17 Aralık’ta toplanması kararlaÅŸtırıldı. DavutoÄŸlu, AB liderlerine “Hangi Müslümanlığı güçlendireceÄŸiniz sizin elinizde. Ya DAEÅž ya Türkiye’nin temsil ettiÄŸi Ä°slam” dedi
BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Brüksel’de Türkiye ile Avrupa BirliÄŸi (AB) arasındaki tarihi zirvenin perde arkasını, kendisine eÅŸlik eden gazetecilere anlattı. Tüm liderlerle temaslarda bulunduÄŸunu aktaran DavutoÄŸlu, “Brüksel’de konuÅŸurken kendimi hiç yabancı hissetmedim. İçeriden biri, üye gibi hissettim” dedi. Suriyeli göçmenlerin bulunduÄŸu kamplarda Türkiye’nin yaptıklarının tüm liderler tarafından övgüyle karşılandığını vurgulayan DavutoÄŸlu, Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi’nin ÅŸu ifadelerini aktardı: “(Ä°ki Ä°talyan siyasetçi) Prodi ile Berlusconi her konuda anlaÅŸmazlığa düşerler. Tek anlaÅŸtıkları konu Türkiye.” DavutoÄŸlu, zirvede tüm Avrupa’yı birleÅŸik gördüğünü vurgularken, “Herkeste ortak kader birliÄŸi iradesi gördüm. Bunu hayata geçirmemiz lazım” dedi.

"AB-TÜRKİYE İLİŞKİSİ ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜ"

AB’de psikolojik ortamı deÄŸiÅŸmiÅŸ gördüğünü belirten DavutoÄŸlu, şöyle devam etti: “Bu psikolojik deÄŸiÅŸim dışında beni memnun eden husus, stratejinin de deÄŸiÅŸmiÅŸ olması. AB-Türkiye iliÅŸkisi ilk defa ete kemiÄŸe büründü. Yılda iki kez zirve yapacağız. Bundan sonra, ‘Ne zaman zirve yapılacak?’ diye kimse beklemeyecek. Ä°lk defa Türkiye ile AB, sadece Türkiye için bir araya geldi. Ãœst düzey ekonomik ve enerji diyalog mekanizması kuruyoruz. Siyasal diyalog üst düzeyde baÅŸladı. Ä°liÅŸkiler yapısal bir nitelik kazanıyor. Bu iliÅŸkiler devam ettikçe her seferinde Türkiye’nin stratejik ağırlığını hissettirmesi mümkün olabilecek. AB Komisyonu’na Türkiye için ortak mektup yazan ülkeler oldu.”

"SEÇİM SİZİN"
BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Macaristan BaÅŸbakanı Viktor Orban ve Ä°rlanda BaÅŸbakanı Enda Kenny ile aralarında geçen diyaloÄŸu da anlattı. DavutoÄŸlu’nun “Kimlik baÄŸlamında biz Avrupa kimliÄŸine sahibiz. Ä°slam, potansiyel bir tehdit deÄŸildir” sözleri üzerine, Ä°rlanda BaÅŸbakanı Kenny “Ä°slam bir barış dinidir” dedi. DavutoÄŸlu, Macaristan BaÅŸbakanı Orban’a ise ÅŸunları söyledi: “Hangi Ä°slam’ı seçeceÄŸinize siz karar vereceksiniz. DAEÅž’in temsil ettiÄŸi Ä°slam mı, Türkiye’nin temsil ettiÄŸi Ä°slam mı? DAEÅž nasıl bizi temsil etmiyorsa, PEGIDA ya da Miloseviç de Hıristiyanları temsil etmiyor. Hangi Ä°slam’ı güçlendireceÄŸiniz de sizin elinizde.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.