Sosyal Medya

Dünya

"Suriye, Putin'in sonunu getirecek"

ABD'li Orta Doğu Tarih Profesörü, Suriye'de izlediği politikanın Rus liderin sonunu getireceğini ileri sürdü



Kendi ülkesinde ekonomik krize batmış Rusya'nın müttefik olduğu Beşar Esad'ı Suriye'de ayakta tutmak için zorlandığı, Rusya'nın Suriye'deki yaptıklarının Putinizm'de sonun başlangıcı olacağı öngörüldü.

Washington Post'ta yer alan bir haberde, "Kremlin'in ne pahasına olursa olsun Esad'a verdiği desteğin karşılığı olarak Rus askerleri ceset torbalarıyla evlerine dönüyor" denildi.

Suriye'ye askeri destek vermeye baÅŸladığından bu yana 224 kiÅŸinin öldüğü bir Rus uçağı IŞİD tarafından Mısır'ın Sina yarımadasında düşürüldü. 60 yıldır dost olduÄŸu Türkiye'nin sınırını ihlal ettiÄŸi için bir savaÅŸ uçağı düşürülmüştü. 

Rus Tass haber ajansından verilen bilgide 2000'lerin başından bu yana Rusya'nın gelirlerinde ilk kez bu kadar büyük bir düşüş yaÅŸanıyor. Teksas, Trinity Ãœniversitesi'nde Orta DoÄŸu Tarihi Profesörü, Dış politika uzmanı David W. Lesch  1957 yılında Mısır'da Nasırizm'in sonun baÅŸlangıcı olduÄŸu gibi 2015 yılı da Suriye'de bulunan Rusya için sonun baÅŸlangıcı olabilir. Rus hükümeti kendi vatandaşına karşı olan sosyal sorumluluklarını karşılamak yerine deÄŸerli kaynaklarını Suriye'de savaÅŸmak için israf ediyor." diye konuÅŸuyor. Lesch, " Sonuç olarak Putin'in kapasitesi büyük ancak OrtadoÄŸu'da güçlü ve hakim olan ABD'ye rakip olabilecek kapasitede deÄŸil" yorumunu yaptı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.