Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli genci yakanlar 'suçlu bulundu'

İsrail mahkemesi Filistinli Muhammed Ebu Hudayr’ın 2014'te yakılarak öldürülmesiyle ilgili davadaki üç zanlıdan birini sorumlu, ikisini suçlu buldu.



Ä°srail mahkemesi zanlıları Ebu Hudayr’ı kaçırmak, dövmek ve canlı canlı yakmaktan suçlu buldu. Olayın baÅŸlıca şüphelisi olan 31 yaşındaki Ultra Ortodoks Yosef Haim Ben-David bölge mahkemesi tarafından önce suçlu bulunmuÅŸtu ancak daha sonra "sorumlu" olarak nitelendirildi. Zira zanlının avukatı mahkemeye, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığına dair savunma yaptı. Zanlı hakkındaki son karar 20 Aralık'ta verilecek.

Yargılanan 18 yaşından küçük diğer iki kişi ise suçlu bulundu. Zanlıların ne kadar ceza alacakları 13 Ocak'ta açıklanacak.

16 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr’ın yakılarak öldürülmesi Kudüs’te, Batı Åžeria ve Ä°srail’de son yılların en yoÄŸun ve haftalarca süren çatışmalarına yol açmıştı.

Üç şüpheliden 31 yaşındaki Ultra Ortodoks ve ona yardım eden iki kiÅŸi olaydan birkaç gün sonra yakalanmıştı. Zanlılar Ä°srail Askeri Ä°stihbarat birimine verdikleri ifadede suçlarını itiraf etmiÅŸlerdi. Cinayeti Batı Åžeria’daki üç Ä°srailli gencin kaçırılıp öldürülmesine misilleme olarak yaptıklarını söylemiÅŸlerdi.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Åžeria’da kaçırıldıktan sonra ölü bulunan Muhammed Ebu Hudayr’ın babasını aramış, oÄŸlunun faillerinin yargılanacağı sözünü vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.