Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu ve Lavrov arasında ilginç telefon görüşmesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan, "Uçağımızı niye düşürdünüz?" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a yanıt.



Hatay'da sınırımızı ihlal eden Rus savaÅŸ uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke dışiÅŸleri bakanları arasında yapılan telefon görüşmesinde, "Ege, Yunanistan, Atina, Kamçatka ve Güney Kore"örneklerinin verildiÄŸi ilginç bir diyalog yaÅŸandığı ortaya çıktı.

''PEKÄ° SÄ°Z NEDEN VURDUNUZ''

Görüşme sırasında düşürülen Rus savaÅŸ uçağının sınırlarımızı ihlal ettiÄŸinin belirtilmesine raÄŸmen, Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov'un ısrarla ''neden düşürdünüz'' sorusunu tekrarlaması üzerine DiÅŸiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu da ''Peki siz 1983'te Güney Kore yolcu uçağını Kamçatka'da neden vurdunuz'' diye sordu. Bu soru üzerine, 

ÇavuÅŸoÄŸlu ve Lavrov arasında ÅŸu konuÅŸma geçti: 

Lavrov: Kamçatka'yı bırakın, Yunanistan'dan örnek verin. Ege üzerinde sürekli olarak it dalaşı yapıyor ama birbirinizin uçaklarını vurmuyorsunuz. 

ÇavuÅŸoÄŸlu: Ã‡Ã¼nkü, iki ülke arasında diyalog kanalları açık. Biz Atina ile sürekli olarak görüşüyoruz. Ege konusunda diyalog kanallarımız açık. Ä°stikÅŸafi görüşmelerimiz devam ediyor. 

Lavrov: O diyaloÄŸu bize karşı iÅŸletmediniz ama... 

ÇavuÅŸoÄŸlu: Olur mu, biz sizi daha önceden defalarca uyardık. 
DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, düşürülen uçağın Türk hava sahasını ihlal ettiÄŸini Rusların bunu gayet iyi bildiÄŸini, ancak ısrarla aynı tavrı sürdürdüğünü söyledi. ÇavuÅŸoÄŸlu, gerilim politikasının her iki ülkenin de yararına olmadığını belirtti. Görüşmede ÇavuÅŸoÄŸlu, Lavrov’a Suriye'de DAEÅž'e karşı Türkiye ile Rusya'nın ortak operasyon yapılmasını da teklif etti. Ancak, bu öneriye Lavrov sıcak bakmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.