Sosyal Medya

Güncel

Meral Akşener adaylık sinyalini verdi

MHP'de Sinan Oğan ve Koray Aydın'ran sonra eski İstanbul milletvekili Meral Akşener olağanüstü kurultay çağrısı yaparak, adaylık sinyali verdi



MHP’de 1 Kasım sonrası yaÅŸanan yönetim tartışmasında yeni bir dönemece girildi. Sinan OÄŸan ve Koray Aydın’ın ardından, Meral AkÅŸener de bugün Ä°stanbul’da genel BaÅŸkanlığa adaylığına yeÅŸil ışık yaktı.

AkÅŸener, açıklamasında Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli’ye “Kongreyi topla” çaÄŸrısı yaptı.

Meral AkÅŸener, bugün düzenlediÄŸi basın toplantısında, kurultayın bir an önce toplanması gerektiÄŸini belirterek ÅŸunları söyledi: 

Parti tüzüğümüzün bizlere tanıdığı demokratik bir hak olan olağan üstü kurultay talepleri medyada geniş bir şekilde yer aldı.

Sayın baÅŸkan tarafından reddedildi. Kurultayın 2018’de yapılacağını açıkladı. Ãœst kurul delegelerimize noter onaylı dilekçe vermeleri çaÄŸrısında bulunuyoruz.

OlaÄŸanüstü kurultay talebimiz bir hesaplaÅŸma ilanı deÄŸil, topyekun doÄŸrulma ve iktidar seferberliÄŸidi. GeçmiÅŸe takılıp geleceÄŸi kaybedemeyiz. Ä°nanıyor ve biliyoruz ki iktidarın tek alternatifi MHP’dir. MHP partilerden bir parti deÄŸildir. 3 bin yıldır tarih sayfasında yer almaktadır. Hiçbir mensubumuz MHP’den daha büyük daha ve daha önemli deÄŸildir.

Ne kaybedecek vaktimiz ne kıracak kalbimiz var. Biz kirli ve gizli senaryoların bozulması için kararlıyız.Girdiğimiz mücadeleye kazanmak ve kaybetmek üzerinden bakmayız.

Bugün MHP’nin içine düştüğü durumu Türkiye’nin içine düştüğü durumdan ayrı düşünülemez. Tek tek isimlerin önemi yoktur, tek tek o ırmaÄŸa akan isimlerin önemi vardır.

Kadın ve gençlerimizin aktif ve etkin olarak partimizde yer alması sağlanacak. Nefret dili parti içi ve siyasetten uzak tutulacaktır, sevgi dili tesis edilecektir. Bu millet artık her şey bitti denilen anlarda hiçbir şeyin bitmeyeceğini defalarca kanıtlamıştır. Ne mutlu Türküm diyene, ben ülküdaşlarıma güveniyorum.

ADAY MI?

AkÅŸener, "Adaylığınızı açıklayacak mısınız?" ÅŸeklindeki bir soru üzerine ise, "Ben ve arkadaÅŸlarım omuzlarımıza yükleyeceÄŸi sorumluluÄŸu almaya hazırız. MHP’de görev yapan her ülküdaşımız aday olma hakkı vardır. Bugün adayım diyen arkadaÅŸlarıma baÅŸarılar diliyorum. Hukuki bir tek metin üzerinden imza toplayacağız biz. 22 yıldır aktif politika yapıyorum ben. Ä°ÅŸbirliÄŸi içinde rekabet derim hep. Önce kendi içimizde bu kavramı hayata geçirebilirsek güzel olur diye düşünüyorum." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.