Sosyal Medya

Güncel

'Polisi ÅŸehit eden silah'

Diyarbakır'da cumartesi günü öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi öğle vaktinde toprağa verilecek. Başbakan Davutoğlu, Elçi'nin vurulduktan sonra yerde yanında görülen tabancanın, şehit iki polisten ilkini öldüren tabanca olduğunu açıkladı.



Diyarbakır Baro BaÅŸkanı Tahir Elçi'nin cenazesi Selahaddin Eyyûbi Devlet Hastanesi'nden ailesi, avukat arkadaÅŸları ve yakınları tarafından alındı. Cenaze kortej eÅŸliÄŸinde KoÅŸuyolu Parkı'na götürüldü. Tahir Elçi, Ä°nsan Hakları Anıtı'nın önünde yapılacak törenin ardından öğle vaktinde BaÄŸlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda topraÄŸa verilecek.

Cenaze törenine katılım yüksek oldu. Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, Türkiye’nin her yerinden baro baÅŸkanlarını Diyarbakır’a çağırdı. Pek çok sivil toplum kuruluÅŸu da Diyarbakır’a temsilcilerini gönderdi. HDP ve CHP'li vekiller de cenazedeydi.

"Polisi şehit eden teröriste ait"

 

[FotoÄŸraf: DHA]
 

 

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Brüksel’de yapılacak AB zirvesine gitmeden önce Ankara EsenboÄŸa Havalimanı’nda açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. DavutoÄŸlu, cumartesi günü öldürülen Diyarbakır Baro BaÅŸkanı Tahir Elçi için tekrar baÅŸsaÄŸlığı diledi.

Başbakan, Tahir Elçi'nin vurulduktan sonra yerde yanında görülen tabancada yapılan balistik incelemeden bahsetti. Davutoğlu, "İlk polisimizi şehit eden teröristin elindeki tabanca olduğu tespit edildi. Kaçarken bu tabanca Sayın Elçi'nin çok yakınında tespit edildi. Bu izlerin üstünden gidilip olay aydınlatılacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu ayrıca, "Diyarbakır'ın o tarihi Sur bölgesinde hendekler kazılmamış, terör faaliyetleri yapılmamış olsaydı şu anda bu canlarımız kaybolmadığı gibi o güzelim Diyarbakır'da herkes huzur içinde yaşıyor olacaktı. Bütün bu olayların sorumlusu terör olaylarını tekrar başlatan bölücü terör örgütüdür ve ona karşı mücadelemiz de kararlı bir şekilde sürecek"diye konuştu.

 

[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera Türk]
 

 

Basın açıklamasından sonra öldürüldü

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve bir grup avukat, cumartesi günü Sur ilçesinde bulunan ve güvenlik güçleriyle PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler arasında çıkan çatışmada hasar gören 4 ayaklı minarede incelemelerde bulunmuştu.

Baro üyeleri basın açıklaması yaptıktan hemen sonra silah sesleri duyulmuş, ardından çatışma çıkmıştı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de ensesinden vurularak hayatını kaybetmişti. Çatışmada 2 polis de şehit olmuştu.

İçiÅŸleri Bakanlığı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü ve iki polis memurunun ÅŸehit edildiÄŸi saldırıyla ilgili bir açıklama yayımlamıştı. Saldırıların kronolojisine yer veren açıklamada, olay yerine kasten zarar verildiÄŸi ve 'saÄŸlıklı bir inceleme yapılamadığı' ifade edilmiÅŸti.

Elçi'nin ön otopsisi de tamamlanmıştı. Otopsiye katılan Diyarbakır Baro BaÅŸkan Yardımcısı Cihan Ä°pek, "Uzak mesafeden ateÅŸli silah yaralanmasıyla gerçekleÅŸen bir ölümdür" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.