Sosyal Medya

Güncel

Meteoroloji'den 'soğuk ve yağışlı hava' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden itibaren ılık ve yağışlı, gelecek haftadan itibarense soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağının tahmin edildiğini duyurdu.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden itibaren ılık ve yağışlı, gelecek haftadan itibarense soÄŸuk ve yağışlı havanın etkili olacağının tahmin edildiÄŸini duyurdu. Bu arada Ä°stanbul’da hafta boyunca etkili olan ÅŸiddetli lodos fırtınasının hava trafiÄŸini olumsuz yönde etkilemeye devam etmesi üzerine THY iç ve dış hatlarda bugün ve yarın yapılacak olan 56 seferini daha iptal ettiÄŸini duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havaya rağmen hafta sonuna kadar normalin üzerinde seyretmeye devam edeceğinin beklendiği belirtildi.

Meteoroloji tarafından yapılan son deÄŸerlendirmelere göre, önümüzdeki hafta başından itibaren yurdun Karadeniz üzerinden gelen soÄŸuk ve yağışlı havanın etkisine gireceÄŸi ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı bildirildi. 

BU GECEDEN Ä°TÄ°BAREN YURT GENELÄ° YAÄžIÅžLI SÄ°STEMÄ°N ETKÄ°SÄ°NE GÄ°RECEK

Meteoroloji'den yapılan açıklamada çarÅŸamba gecesinden itibaren yurdun yağışlı sistemin etkisine gireceÄŸi belirtilerek "Bu geceden itibaren yurdumuzun batı bölgelerinden baÅŸlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceÄŸi bekleniyor. PerÅŸembe günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in yağışlı geçeceÄŸi, yağışların yaÄŸmur ve saÄŸanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, Ä°zmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50mm) , MuÄŸla ve Antalya’da yerel olarak çok kuvvetli ve ÅŸiddetli (51-100mm) olması bekleniyor. Rüzgarın da iç ve batı bölgelerimizde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceÄŸi tahmin ediliyor" denildi. 

PAZAR GÜNÜ ÜLKE GENELİ YAĞIŞLI GEÇECEK

Meteoroloji'den yurt genelinde hafta sonu için yapılan hava tahminiyse şöyle:
"Yağışların Cuma günü de Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, DoÄŸu Anadolu’nun batısı ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgesinde yaÄŸmur ve saÄŸanak ÅŸeklinde görüleceÄŸi bekleniyor. Yurdumuzun, üzerinde etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak Cumartesi günü yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceÄŸi tahmin ediliyor. Cumartesi günü ülkemizin batı bölgelerinin, Pazar günü ise Marmara’nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Hafta sonunda meydana gelecek yağışların, Cuma gecesi ve Cumartesi günü Ege ve Batı Akdeniz’de Pazar günü ise DoÄŸu Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.