Sosyal Medya

Coğrafyamız

Son Filistinli yurduna dönene kadar ...

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Salah, 'Son Filistinli mülteci ülkesine dönene kadar işgale karşı mücadelemiz sürecek' dedi.



AA'nın haberine göre: Ä°srail'in, 1948 Filistin Ä°slami Hareketi'nin faaliyetlerinin yasaklanması, ülkenin kuzeyindeki Ummul Fehim ÅŸehrinde on binlerce kiÅŸi tarafından protesto edildi.

Ä°srail'deki Arap vatandaÅŸlarını Ä°zleme Yüksek Komitesi'nin çaÄŸrısıyla kuzeydeki Ummul Fehim ÅŸehrinde düzenlenen protestoya, Ä°srail parlamentosundaki Arap milletvekilleri, Arapların yaÅŸadığı ÅŸehirlerin belediye temsilcileri ve Ä°slami Hareketi lideri Raid Salah'ın da aralarında bulunduÄŸu farklı kesimlerden on binlerce Ä°srail vatandaşı Filistinliler katıldı.

Åžehir merkezinde yürüyüşe geçen kalabalık, ellerinde Filistin bayrakları taşıyarak, Ä°srail'in 1948 Filistin Ä°slami Hareketi'ni "yasa dışı örgüt" ilan etme kararına karşı direnecekleri yönünde sloganlar attı.

Yürüyüşün ardından konuÅŸma yapan Salah, Ä°srail'in hareketi yasaklama kararını "kör nefret" olarak niteleyip, kınadı. 

Salah, "(Ä°srail) Siz bu yasağı ilan ettiniz gün ÅŸunu söyledim: 'Ä°slami Hareket ÅŸimdi baÅŸladı ve ben de bu hareketin lideriyim'. Bizler ırkçılık ve nefreti yeneceÄŸiz. Son Filistinli mülteci ülkesine dönene kadar iÅŸgale karşı mücadelemiz sürecek. Kudüs semalarında Filistin'in bağımsızlık bayrağını dalgalandırmadan mücadeleyi bırakmayacağız" dedi. 

KonuÅŸması sırasında sözleri sık sık "Canımız, kanımız sana feda olsun ey Aksa" sloganlarıyla kesilen Salah, "Ä°srail toplumuna da seslenerek ÅŸunu söylemek istiyorum: (Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin) Netanyahu sizi bir belirsizliÄŸe doÄŸru sürüklüyor, bunun farkına varın" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.