Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fas'ta iki Türk gözaltında

Fas polisi, telekomünikasyon sistemlerinin güvenliğini gelişmiş cihazlarla kırmakla suçlanan üç kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden ikisinin, IŞİD bağlantıları olan Türk vatandaşları olduğu açıklandı.



Fas İçiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkede son aylarda çok sayıda IŞİD hücresi tespit edildiÄŸi belirtildi. Sadece Paris saldırısından sonra üç hücreye baskın yapıldığını söyleyen Bakanlık, gözaltına alınan grubun ülkenin doÄŸusundaki Ucda ÅŸehrinde aktif olduÄŸunu ifade etti.

Bakanlık açıklamasında, “Ä°ki Türk vatandaşının, Fas telekomünikasyon sisteminin güvenliÄŸini kırma ve bazı telefonları dinleme olayına müdahil olduÄŸunu” söyledi. Şüphelilerin IŞİD baÄŸlantılı olduklarını söyleyen Bakanlık, gözaltındaki Türklerden birinin Hama’daki bir kampta silah eÄŸitimi aldığını ve bir süre Suriye rejimine karşı savaÅŸtığını tespit etti.

Şüphelilerin IŞİD yöneticileriyle bağlantılı olduklarını söyleyen Fas yetkililer, ülkede lojistik destek arayışı içinde olduklarını yazdı. Faslı olduğu açıklanan üçüncü şüpheli hakkında ayrıntı paylaşılmadı.

Suriye ve Irak’ta silahlı gruplara katılan yaklaşık bin 500 Faslı olduÄŸu tahmin ediliyor. Bunlardan 220’si ülkeye döndüklerinden beri hapisteler; 286’sının ise öldüğü açıklandı.

Fas istihbaratının Fransa ile paylaÅŸtığı bilgiler, Paris saldırılarını planladığı tahmin edilen Abdelhamid Abaaoud’a yönelik polis operasyonunun yürütülmesini saÄŸlamıştı.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.