Sosyal Medya

Dünya

Azerbaycan, Rusya ile Türkiye'yi barıştırmaya aday

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri normalleştirmek için yardım etmeye hazır olduğunu söyledi



Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rusya ve Türkiye arasında dostluk ilişkilerini yeniden oluşmasına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Azeri Trend haber ajansına göre Aliyev bu açıklamayı Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştükten sonra yaptı. Aliyev ve Çavuşoğlu'nun yaptıkları görüşmede Türkiye sınırını ihlal eden Rus Su-24 bombardıman uçağının düşürülmesi hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Her iki ülkeyle yakın baÄŸları olan Azerbaycan’ın CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev Rusya ve Türkiye arasındaki bu gerginlikten dolayı üzüntü içinde olduÄŸunu bildirdi. Azerbaycan tarafının Türk-Rus iliÅŸkilerinde gerginliÄŸi ortadan kaldırmak için bütün çabaları yapmaya hazır olduÄŸunu söyledi. 

Türk DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile görüşmede Ä°lham Aliyev Azerbaycan’ın Türkiye’ye yakınlığını özellikle vurguladı. Aliyev “Türkiye ve Azerbaycan, dünyada birbirine en yakın olan iki ülkedir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.