Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan 3 gün sonra Erdoğan itirafı

Rusya savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan diplomatik ve ticari gerilimi azaltacak sürpriz adım atıldı.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile görüşmek için adım attı. Kremlin randevunun önümüzdeki hafta için olduÄŸunu duyurdu. Bu arada Rusya 'telefon' gerçeÄŸini de itiraf etti.

Kremlin Sarayı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Putin ile görüşme istediÄŸini duyurdu. CumhurbaÅŸkanlığı kaynakları da 'ErdoÄŸan - Putin randevusunun ihtimal dahilinde ancak kesin' olmadığını bildirdi.  

Kremlin'den yapılan açıklamada "CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 30 Kasım'da Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi talep etti" denildi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Kremlin Dözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile Fransa'nın baÅŸkenti Paris’te düzenlenecek Ä°klim Zirvesi’nde görüşme yapma istediÄŸinin kendilerine iletildiÄŸini açıkladı. Paris’teki Ä°klim Zirvesi 30 Kasım’da baÅŸlayacak. Kremlin bu randevu talebinin Putin'e iletildiÄŸini açıkladı.

RUSYA Ä°TÄ°RAF ETTÄ° : ERDOÄžAN O GÃœN ARADI

Putin, ErdoÄŸan'ın uçak vurulduktan sonra kendisini aramadığını öne sürmüştü. Türkiye ise 'Putin'in arandığını ancak telefona çıkmadığını' ifÅŸa etmiÅŸti.

Moskova yönetimi sonunda 'arama' konusunda itirafta bulundu. Kremlin Sözcüsü flaş açıklamasında "Erdoğan, Putin'i Su-24 uçağına saldırıdan ancak 7-8 saat sonra aradı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.