Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili ilk açıklama

Polis ile YDG-H'liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada Tahir Elçi öldü, 1 polis şehit oldu, 3 kişi de yaralandı



Balıkesir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'daki çatışmalarda bir polisin şehit olduğunu belirtti. Erdoğan yaralı polislerin de olduğunu açıkladı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan sözlerine şöyle devam ett: "Az önce Diyarbakır'da yaÅŸanan bir çatışmada, Diyarbakır Baro BaÅŸkanı Sayın Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de ÅŸehit olduÄŸunu öğrendim. Ayrıca polislerden ve gazetecilerden yaralananlar var. Sayın Elçi'ye ve ÅŸehit polisimize Allah'tan rahmet ve yaralılara ÅŸifalar diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doÄŸru olduÄŸunu göstermiÅŸtir. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceÄŸiz, durmak yok, yılmak yok. Aynı kararlılıkla buna devam edeceÄŸiz" dedi.

 

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre Ä°lçesinde doÄŸdu. Ä°lk,orta ve lise tahsilini Cizre’de tamamlayan Elçi, 1991 yılında D.Ãœ.”Dicle Ãœniversitesi) Hukuk Fakültesinden mezun olmuÅŸtur. 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyor ve mesleÄŸinde yoÄŸunlaşıyor.

Türkiye’de gündemde kalan çok sayıda davayı yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi önünde temsil ederek bölgede en çok tanınan avukatlar arasında yerini almıştır.Almanya'da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eÄŸitimi görmüştür.1998’ten beridir staj eÄŸitimi ve meslek içi eÄŸitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermektedir.

1998-2006 yılları arasındaDiyarbakır Barosunda yöneticilik yapmıştır.Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştır.Evli ve iki çocuk babası olan Elçi, İngilizce bilmektedir.

ÇATIŞMALARDA ZARAR GÖRMÜŞTÜ

Diyarbakır’ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren merkez Sur Ä°lçesi’ndeki Saraykapı Semti’nde bulunan tarihi KurÅŸunlu Camii’nden sonra bir zamanlar din ve dillerin hoÅŸgörü içinde bir arada yaÅŸadığı "Gavur Mahallesi" adıyla kitaplara konu olan FatihpaÅŸa Mahallesi’ndeki Åžeyh Mutahhar Camii’nin dört Ayaklı Minaresi, güvenlik güçleri ile YDG-H’liler arasında yaÅŸanan çatışmalarda hasar görmüştü.

 

 

 

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.