Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Rusya kara birliklerini de devreye soktu' iddiası

Alman Spiegel Online, Rusya'nın Suriye'de kara birlikleri ile de mücadele ettiğini yazdı.



Alman Der Spiegel Dergisi, Rusya’nın Suriye’de BeÅŸÅŸar Esad’a destek olmak amacıyla kara birlikleri ile de mücadele ettiÄŸini gündeme getirdi.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin kabul etmese de, Spiegel Online elde ettiÄŸi bilgilere dayanarak Putin’in Esad’ı desteklemek amacıyla kara birliklerini de devreye soktuÄŸunu öne sürerek, Rus özel birliklerine baÄŸlı en az iki askerin çatışmalarda hayatını kaybettiÄŸini yazdı.

Ölen askerlerin Rus Askeri Ä°stihbaratı GRU’ya baÄŸlı askerler olduÄŸunu savunan dergi, ölen askerlere 12 Kasım tarihinde Rostow yakınlarındaki Don’da bulunan 22. Özel Kuvvetler BirliÄŸi’nde cenaze töreni düzenlendiÄŸi iddiasında bulundu.

Rusya’nın hava saldırıları, askeri ve topçu birlikleri ile Esad rejimini desteklediÄŸini kaydeden Spiegel Online, Ä°lyushin Rus askeri uçakları ve Mi-24 helikopterleri ile Esad güçlerinin çatışma bölgelerine taşındığını yazdı.

Dergi, Rusya’nın Sibirya’da konuÅŸlu bir ünite olan Moskova 120 Rus Topçu Tugayı’na ait MSTA-B tipi obüsler ile de Suriye’deki nüfuzunu güçlendirdiÄŸini gündeme getirdi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.