Sosyal Medya

Dünya

Rusya'da Türkiye anketi

Rusya’daki Eho Moskvi radyosunda uçak kriziyle ilgili bir anket yapıldı...



Türkiye'nin hava ihlali gereçesiyle düşürdüğü Rus uçağının yankıları dünyada olduÄŸu gibi Rusya'da da sürüyor. Eho Moskvi radyosunda krizle ilgili yapılan ankette, katılımcılar iliÅŸkilerin normale dönmesini istiyor.

Ajanslarda yer alan habere göre; Rusya'nın eski Maliye Bakanı ve VTB Bankası Danışma Kurulu üyesi Sergey Dubinin, Rus yönetiminde bazı kiÅŸilerin Türkiye ile iliÅŸkilerin tamamen kesilmesinden yana tavır aldığını ancak bunun gerçekçi, doÄŸru ve yapıcı bir tutum olmayacağını vurgulayarak, “Duygusal tepki vermek mantıklı deÄŸil” ifadesini kullandı.

Dubinin, bu zorlu siyasi süreçte diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Suriye krizinin diplomatik yollardan çözümlenmesi gerekmekte. Türk ve Rus liderler diyaloÄŸu kesintiye uÄŸratmaksızın ortak paydalarda buluÅŸmayı baÅŸarmalı. Taraflar özellikle bu zorlu süreçte iÅŸbirliÄŸini güçlendirmeli” dedi.

KRİZ GEÇECEK

Rusya ÇaÄŸdaÅŸ Kalkınma Enstitüsü Yönetim Kurulu Ãœyesi Evgeny Gontmakher de Ankara ile Moskova arasında yaÅŸanmakta olan gerilimin geçici olduÄŸunu, iki ülkeyi birbirine baÄŸlayan bir çok ortak çıkar bulunduÄŸunu belirterek “Ortak çıkarlarımız bizi birbirimizden ayıran konulardan çok daha fazla, çok daha güçlü” açıklamasında bulundu.

RUSYA'DA TÃœRKÄ°YE ANKETÄ°

Moskova ile Ankara arasındaki gerilim nedeniyle Rusya'da da birinci gündem konusu iki ülke arasındaki iliÅŸkiler ve bundan sonra ne olacağı.  Rusya'daki Eho Moskvi radyosunda yayınlanan bir tartışma programında dinleyicilere “Türkiye cezalandırılmalı mı?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 63'ü “Hayır” yanıtını verirken, yüzde 37'sinin cevabı “Evet” oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.