Sosyal Medya

Güncel

Bakan Çelik: Rusya kaybeder

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Rusya'nın Türkiye'ye gıda ambargosu uygulanması ile ilgili olarak kendilerine gelen bir bilgi olmadığını söyledi.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya'nın Türkiye'ye gıda ambargosu uygulayacağı iddialarına iliÅŸkin, "Resmi olarak bize ulaÅŸan somut bir kararları söz konusu deÄŸil" dedi.

KENDİ GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ

“Hepimizi üzen bir uçak hadisesi var” diyen Çelik, “Hangi millete ait olmadan düşürüldüğü ifade edildi. Her ülke kendi güvenliÄŸini saÄŸlamak zorundadır” ifadelerini kullandı. 

AMBARGO OLURSA RUSLAR KAYBEDER

Bakan Çelik, Rusya'nın Türkiye'ye gıda ambargosu uygulayacağı iddialarına iliÅŸkin, "Resmi olarak bize ulaÅŸan somut bir kararları söz konusu deÄŸil" dedi.

Olaya soÄŸukkanlı bir ÅŸekilde yaklaşılması gerektiÄŸini dile getiren Faruk Çelik, “Rusya ile yaÅŸanan sorunla ilgili çözüm aramak varken konuyu tarım, ticaret ve ekonomik alanlara sıçratmak doÄŸru deÄŸil. Ä°thalat ve ihracat rakamlara bakılırsa Rus çiftçisinin daha fazla etkileneceÄŸi ortada” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.