Sosyal Medya

Dünya

Rusya krizine İsrail-Mısır örneğini verdi

Rusya ve Türkiye arasında devam eden uçak kriziyle ilgili yeni yorumlar gelmeye başladı...



Türkiye Ä°hracatçılar Meclisi (TÄ°M) BaÅŸkanı Mehmet BüyükekÅŸi, siyasetle ticaretin birbirine karıştırılmaması gerektiÄŸini söylerken Mısır ve Ä°srail örneÄŸini verdi.

Habertürk'te yer alan bilgiye göre; Rusya'nın Türkiye ile arasındaki krizi karşılıklı ticarete yansıtmasını deÄŸerlendiren Türkiye Ä°hracatçılar Meclisi (TÄ°M) BaÅŸkanı Mehmet BüyükekÅŸi, Rusya'ya ihracatın ülkenin içinde bulunduÄŸu ekonomik koÅŸullardan dolayı zaten düştüğüne dikkat çekti.

BüyükekÅŸi, “Biz zaten 2015, 2016 ve 2017'de Rusya'yı kayıp olarak görüyorduk. Belki biz zarar görürürüz ama onlar bizden daha fazla zarar görür” diye konuÅŸtu. Siyasetle ticaretin birbirine karıştırılmaması gerektiÄŸini söyleyen BüyükekÅŸi, Ä°srail ve Mısır'ı hatırlattı. BüyükekÅŸi, “Ä°srail ile siyasi iliÅŸkiler bozulduÄŸunda ticaret durmadı. Ä°srail'e ihracatımız arttı.

Mısır'da da yaÅŸananların ardından Türk ÅŸirketleri yatırımlarını yapmaya devam etti” dedi. BüyükekÅŸi, bu yıl ihracattaki kaybın 4 milyar dolarının jeopolitik geliÅŸmelerden kaynaklandığını dile getirdi. CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan'ın olayların ardından yapıcı ve itidalli açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını anlatan BüyükekÅŸi, şöyle konuÅŸtu: “Dostluk ve stratejik ortaklık böyle bir olayla bozulamaz. Siyasi geliÅŸmelerin faturasını ekonomiye ve ihracata kesmeyelim.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.