Sosyal Medya

Güncel

22 PKK'lı öldürüldü

3 gün sokağa çıkma yasağının olduğu Nusaybin'de 22 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiği açıkladı.



Nusaybin ilçemizde sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸinden bu güne kadar, 22 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiÅŸtir, 2 BTÖ mensubu yaralı olarak ele geçirilmiÅŸtir. 4 ÅŸahıs gözaltına alınmıştır, 2 ÅŸahıs mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiÅŸ 2 ÅŸahıstan biri adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. 3 polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek ÅŸekilde yaralanmıştır. 18 vatandaşımız yaralanmıştır.  5 vatandaşımız hayatını kaybetmiÅŸtir. 116 adet barikat ve hendek kapatılmış, 42 adet perde/branda kaldırılmış,  barikat olarak kullanılan 4 TIR ile 1 adet kamyon kaldırılmış, 27 adet tuzaklama bomba düzeneÄŸi kontrollü olarak imha edilmiÅŸ, ayrıca BTÖ mensuplarınca tuzaklanmış 26 tuzaklama bomba ÅŸeklinde kurulan düzenekler kontrolsüz olarak infilak etmiÅŸtir. 

BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik 22 adet EYP (El Yapımı Patlayıcı), 33 adet de roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. BTÖ mensuplarınca sözde karargah olarak kullanıldığı tespit edilen 2 adet çadır kaldırılmış.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.