Sosyal Medya

Güncel

ÖZEL HABER-Azerbaycan polisi İran yanlısı grupla çatıştı: 6 ölü

Azerbaycan polisinin İran yanlısı grupla çatışmasında 6 kişi öldürüldü.



Düşünce Mektebi: Azerbaycan’ın baÅŸkenti Bakü’de polisle  bir grup arasında çıkan çatışmada 6 kiÅŸinin öldüğü açıklandı. Ölenlerden ikisinin polis olduÄŸu resmi kaynaklarca teyit edildi.

Azerbaycan İçiÅŸleri Bakanlığı ve BaÅŸ Savcılığının ortak yayınlanan açıklamasında polisle çatışan gruptan ‘‘ülkede istikrarı bozan, provokasyon yapan, kitlesel ayaklanmalar tertipleyen ve terörist faaliyetlerde bulunan’’ diye bahsediliyor.

İçiÅŸleri Bakanlığının açıklamasında ayrıca Taleh Bağırov, Elman AÄŸayev, Zülfügar Mikayılov ve Ebülfes Bünyatov adlı kiÅŸilerin  ‘‘anayasayı silah zoruyla deÄŸiÅŸtirme, ÅŸeriat yasalarının uygulanması ve laik devletin yapısının deÄŸiÅŸtirilmesi amacıyla ‘Müslüman BirliÄŸi’ adlı örgüt kurdukları’’ belirtiliyor.

Azerbaycan İçiÅŸleri Bakanlığı’nın resmi açıklamasında  isimleri geçen 4 kiÅŸinin yakalanması için Bakü’nün Nardaran kasabasında operasyon yapıldığı sırada polise otomatik silahlardan ateÅŸ açıldığı ve el bombaları atıldığı belirtiliyor.

Bakü polisinin Nardaran kasabasındaki operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldığı gelen haberler arasında.

Azerbaycan  medyası polisle çatışan grubu  ‘‘Ä°ran yanlısı radikal Åžii grup’’ olarak tanımlarken olayların müsebbibi olarak da Taleh Bağırov’u iÅŸaret ediyor.

EÄŸitimini Ä°ran’ın Kum ÅŸehrinde alan Taleh Bağırov 2 sene önce tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.