Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kırım'da 30 Türk yatırım projesi donduruldu

Kırımdaki Rus yönetiminin sözde Başbakan yardımcısı planlanan 30 Türk yatırım projesinin hükumet tarafından dondurulduğunu açıkladı.



Balbek açıklamasında, “Türkiye’nin Rus jetine müdahalesinin ardından büyümeyle ilgili geleceÄŸe yönelik bir ÅŸey söylemek için erken. Yaklaşık 30 Türk yatırım projesinin gerçekleÅŸtirilmesiyle ilgili tarafımızca dondurma kararı alınmıştır” dedi.

Kırım halkının Rus jetinin düşürülmesini kınadığını ve büyük bir acı içinde olduÄŸunu ifade eden Balbek, “Türkiye’nin   tavrına cevap vermede sorumlu baÅŸkumandanı ve devlet baÅŸkanımızı tüm Rusya halkı gibi Kırımlılar da desteklemektedir. Devletimizin güvenliÄŸi ve vatanımızın onuruyla ilgili tüm meseleler her bir Rusya Federasyonu vatandaşı için en yüksek deÄŸerdir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Rus uçağının düşürülmesinden hemen sonra Kırım başbakanı Sergey Aksenov Kırım ve Türkiye arasındaki feribot iletişiminin ve iş bağlantılarının koparılacağını açıklamış ve Kırım halkına Türk ürünlerini boykot etme ve Türkiye topraklarında tatil yapmama çağrısında bulunmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.