Sosyal Medya

Güncel

Kremlin'den son dakika Türkiye açıklaması

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Aralık’ta yapmayı planladığı Moskova ziyaretinin iptal edilmediğini ancak Rus Su-24 uçağının düşürülmesi sonrasında ziyaretle ilgili birçok soru işaretinin ortaya çıktığını açıkladı.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “ErdoÄŸan ve Putin’in, 30 Kasım’da Paris’te düzenlenecek Ä°klim Zirvesi’nde ayrıca bir görüşme yapması öngörülmüyor.  Liderlerin arasında planlanmış bir telefon görüşmesi olduÄŸu konusunda da bilgim yok” ifadelerini kullandı.

Peskov’un açıklamalarından öne çıkan baÅŸlıklar şöyle:

 

'TÜRKİYE'YE HİÇBİR AMBARGO UYGULANMAYACAK'

 

*Türkiye’ye hiçbir ambargo uygulanmayacak. Bunun yerine ilave denetim önlemleri alacağız. Türkiye’nin öngörülemeyen eylemleri karşısında bu tepkimiz doÄŸaldır.

* (Batılı ülkelerin Su-24 uçağının düşürülmesine ilişkin tepkileri konusunda) Biz dikkatimizi tarafsız değerlendirmelere yoğunlaştırdık. Uçağımıza Suriye hava sahası üzerinde saldırıldı.

* Karadeniz boÄŸazlarında —buna Ä°stanbul BoÄŸazı da dahil- seyrüsefer kurallarını Montrö SözleÅŸmesi düzenliyor. Bu noktada, Karadeniz boÄŸazlarında seyrüsefer serbestisi normlarının istikrarlı kalmasını umuyoruz.

 

'TÜRKİYE'DEN GERÇEKÇİ BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'

 

*St. Petersburg’da yapılacak Türk-Rus Toplumsal Forumu’na iliÅŸkin resmi bir iptal yok. Ama forumun gerçekleÅŸtirilmesi konusunda birçok sorun mevcut. Durum henüz açıklığa kavuÅŸturulmadı. (Türk-Rus Toplumsal Forumu'nun eÅŸbaÅŸkanı olan Lyubov Glebova, Aralık ayında yapılması planlanan forum toplantısının iptal edildiÄŸini açıklamıştı.)

 

*Türkiye’den uçağımızın düşürülmesine iliÅŸkin halen gerçekçi bir açıklama bekliyoruz. Türkiye'yle ikili iliÅŸkilerimize verilen böylesi yıkıcı bir hasarın düzeltilmesi çok zor.

 

*Uçağımızın düşürülmesi, çok ciddi sonuçları olan çok ciddi bir olay. DiÄŸer yandan biz ikili iliÅŸkilerimize, karşılıklı çıkara dayanan ve büyük perspektifleri olan ortaklık iliÅŸkilerimize çok kıymet veriyorduk. 

 

* (Türkiye'den alınan tarım ürünleri üzerindeki kontrollerin sıkılaştırılacak olmasının nedenleri arasında terör tehdidi olup olmadığına dair soru karşısında) Türkiye'den ithal tarım ürünlerine kontrolün sıkılaştırılmasının birbirinden farklı birçok nedeni var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.