Sosyal Medya

Güncel

Ruslar Lavrov'u dinlemedi, geliyorlar

Rus savaş uçağının, F-16'larımız tarafından düşürülmesiyle Türkiye ile Rusya arasında başlayan gerilim Rus yolculara yansımadı.



Rus Havayolu ÅŸirketi Aeroflot ile öğle saatlerinde Moskova’dan Ä°stanbul’a çok sayıda yolcu geldi. Atatürk Havalilmanı’nda görüntülediÄŸimiz Rus yolcuların bir kısmı Aksaray ve Laleli’ye geçerken, bazıları Taksim’e gitti. 

Bavul ticaretine devam edeceklerini söyleyen Ruslar fotoÄŸraf çektirmekten ise kaçındı. 

RUS POLÄ°SÄ°NDEN TÃœRK YOLCULARA ZORLUK

Öte yandan Rusya’dan gelen Türk yolcular ise Rus polisinin havalimanında pasaportlarını alarak incelediÄŸini ve uçaÄŸa en son Türklerin bindirildiÄŸini söylediler. Düğün daveti için 3 gün önce Moskova’ya giden Mehmet Çelik Yıldız, “Türkiye’ye dönüş için geldiÄŸimiz havalimanında pasaportumuzu aldılar ve tekrardan dışarıya çıkardılar. Bekledik, sıkıntı var dediler. UçaÄŸa zor yetiÅŸtik. 

Türk yolcuları sona bıraktılar. Ben sık sık Rusya’ya gidiyorum. Daha önce böyle bir sıkıntı yoktu” diye konuÅŸtu. 

RESMÄ° AÇIKLAMA OLSA BÄ°LE TURÄ°ST GELMEYE DEVAM EDER 

Rus uçağının Türk F-16’ları tarafından düşürülmesinin ardından Rus yetkililerin, "Türkiye’ye gitmeyin" uyarısını deÄŸerlendiren Alanya Turistik Ä°ÅŸletmeciler DerneÄŸi (ALTÄ°D) BaÅŸkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÃœROFED) Yönetim Kurulu Ãœyesi Burhan Sili, durumun turizm açısından beklenmedik bir olay olduÄŸunu söyledi.

Bu süreçte, bundan sonraki yaklaşımların önemli olduÄŸunu belirten Burhan Sili, “Her iki ülkenin de kendi menfaatleri doÄŸrultusunda olayı saÄŸduyu ile ele alarak devam ettirmeleri ve görüşmeleri gerçekleÅŸtirmeleri hem turizm açısından hem iliÅŸkilerimiz, hem de ticaretimiz açısından önem arz ediyor" dedi. Bölgenin yoÄŸun olarak Rus turist ağırladığını anlatan Burhan Sili, “Antalya’ya gelen ağırlıklı olarak 12-13 milyon turistin yüzde 30’unu Rusya ve baÄŸlı ülkelerden gelen turistler teÅŸkil ediyor. Bizim turizm iliÅŸkilerimiz bir ÅŸekilde devam edecektir. Her ne kadar bir takım açıklamalar olsa da, Rusların tamamen gelmemesi gibi bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum. Bu açıklamaların hiçbiri resmi açıklamalar deÄŸil. Siyasi ve parlamenterlerin söylemiÅŸ oldukları bir takım söylemlerden ibaret. Tamamıyla kesilse dahi öyle ya da böyle bizim turizmimiz devam edecek. EÄŸer durum böyle devam ederse, karlılık ve doluluk anlamında 2015 sezonunda da Rusların belirli bir eksiyle kapatmasından etkilendiÄŸimiz gibi 2016 yılında da aÅŸağı yukarı benzer bir tabloyla karşılaÅŸacağımızı ön görüyorum. EÄŸer süreç doÄŸru ele alınırsa çok büyük problem olacağını düşünmüyorum“ diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.