Sosyal Medya

Güncel

ÖZEL HABER - İran'dan Rusya'ya destek: Yanınızdayız!

Türkiye'nin Rusya'ya ait Su 24 uçağını düşürmesinin ardından İran Dış İşleleri bakanı Cevad zarif Sergey Lavrov'u arayarak Rusya'ya desteğini bildirdi.



Düşünce Mektebi - Rus basınında yer alan haberlere göre Ä°ran Dış Ä°ÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u arayarak ülkesinin Rusya'nın terörle mücadelesine desteÄŸini iletti. 
İkili arasındaki telefon görüşmesinin 24 kasım günü gerçekleştiği ve konunun Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesiyle ilgili olduğu iddia ediliyor.
Görüşte  Türkiye tarafından düşürülen Su 24 uçağında verilen kayıp için Ä°ran'ın taziyelerini ilettiÄŸi ve aynı zamanda bölgede Rusya'nın yürüttüğü operasyonlara Ä°ran'ın tam desteÄŸinin süreceÄŸi de iletildi. Ä°ran tarafı 'teröre karşı mücadelede ve Suriyeliler arasında siyasi diyalog yolunda Rusya'nın attığı adımları desteklediÄŸini' vurgulandığı ifade ediliyor. Taraflar tüm bölgedeki çatışmaların, özellikle Suriye krizinin çözülmesinde koordineli çalışma niyetlerini bir daha ifade etmiÅŸler.
 
Öte  yandan Rus basınında çıkan haberlere göre  Ä°ran Dış Ä°ÅŸleri Bakanlığı Temsilcisi Cabir Ansari de Türkiye'nin SU 24 uçağını düşürmesine yorum yaparken "bu adımın terör örgütleri tarafından  terör saldırılarını artırması için kullanacağını" ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.