Sosyal Medya

Siyaset

Erdoğan: Sessiz ve tepkisiz kalmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk jetleri tarafından Suriye sınırında düşürülen Rus uçağına ilişkin konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İSEDAK toplantısına katıldı. Toplantıda kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

- Dün sabah saatlerinde hava sahamızı ihlal eden, milliyeti belirsiz iki uçak Yayladağı Hatay bölgesinde, sınır ihlali yapmamaları konusunda, 5 dakika içinde 10 kez ikaz edilmiÅŸtir. Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine bu uçaklardan biri tekrar Suriye'ye dönerken, diÄŸeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiÅŸtir. Bunun üzerine bölgede devriye görevi yapan F16'larımız Türk hava sahası içinde sınır ihlali yapan uçaÄŸa ateÅŸ açmışlardır. Ä°sabet alarak Suriye tarafına düşen uçağın bazı parçaları da sınırlarımız içine isabet etmiÅŸ, bu sebeple 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Daha sonra Rus yapımı olan uçağın Rusya Federasyonuna ait olan uçağın Rusya'ya ait olduÄŸu anlaşılmıştır. Kimse sessiz ve tepkisiz kalmamazı düşünmemeli. Sadece kendi güvenliÄŸimizi ve kardeÅŸliÄŸimizin hukukunu koruyoruz. Kimse bizim egemenlik hakkımızın yok sayılmasını istemesin. Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yoktur. Ãœlkemize yönelik yeni bir göç dalgasını önlemek için gerekeni yapmaya kararlıyız. DikleÅŸmeden dik durmalıyız. Müslümana yakışan budur.

Düşen, daha sonradan Rus yapımı olduÄŸu bilinen uçağın Rusya Federasyonu'na ait olduÄŸu bu ülke makamlarının açıklamalarından sonra anlaşılmıştır. Olayın hemen arkasından Türkiye olarak BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi ve NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri süratle yaptık. Åžu söyleniyor; Orada DAÄ°Åž'e karşı bulundukları ifade ediliyor. Bir defa Bayırbucak Türkmenlerinin olduÄŸu Lazkiye ve kuzeyi bu bölgede, DAÄ°Åž terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın

Kaynak : Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.