Sosyal Medya

Güncel

Ramallah'ta Kerry protestosu

İsrail ziyaretinin ardından Filistin'e gelen Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Kerry Ramallah kentinde protesto edildi



İsrail ziyaretinin ardından Filistin'e gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Ramallah kentinde protesto edildi.

Kerry'nin İsrail'deki açıklamalarının ardından Filistinli tüm grupları kapsayan koordinasyon komitesi tarafından organize edilen gösteriye, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyeleri ve farklı grupların yöneticileri katıldı.

Gösteride ABD karşıtı slogan atılırken, uluslararası topluma "Filistinlileri koruyun" çaÄŸrısı yapıldı.

Gösteride konuşan FKÖ Yönetim Kurulu üyesi Vasil Ebu Yusuf, "Kerry'nin bugün ağzından çıkanlar, işgalci İsrail yanlısı olan ABD yönetiminden beklenen bir açıklama. ABD'li bakan, kurban ve cellat arasında eşit mesafede" dedi.

Ebu Yusuf, "Bu açıklamalar gerçeÄŸin saptırılmasıdır. Ä°srail'in yaptığı uluslararası hukuka göre cezası olan organize devlet terörüdür. AnlaÅŸma yapmak için çabalayan, iÅŸgal ve Yahudi yerleÅŸimciler olan terör kaynaklarını kurutmalıdır. John Kerry'e mesajımız 'iÅŸgal altında yaÅŸamamız mümkün deÄŸil, iÅŸgal sona ermelidir" diye konuÅŸtu.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki ofisinde gerçekleÅŸen görüşme öncesi konuÅŸan Kerry, "Hiç kimse makas, bıçak ya da arabayla iÅŸlenen gündelik ÅŸiddetle yaÅŸamak zorunda kalmamalı. Bu ÅŸiddet olayları kınanmayı hak ediyor ve bir milletin gündelik hayatında yaÅŸadığı suçsuz insanların ölümüne yol açan tüm terör olaylarını kınıyorum" demiÅŸti.

Kerry, ayrıca İsrail'in kendini savunma yükümlülüğü olduğunu ve bunu da yaptığını belirtmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.