Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK'nın Rus savaş uçağını düşürmesiyle ilgili 'Türkmenlere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Hava sahamızı ihlal eden iki uçaktan biri düşürüldü. Bu hadise Türkiye'nin tamam önceden belirlediği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir' dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, TSK'nın Rus savaÅŸ uçağını düşürmesiyle ilgili "Türkmenlere yönelik saldırıları ÅŸiddetle kınıyoruz. Hava sahamızı ihlal eden iki uçaktan biri düşürüldü. Bu hadise Türkiye'nin tamam önceden belirlediÄŸi angajman kuralları çerçevesinde gerçekleÅŸmiÅŸtir" dedi. 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Öğretmenler Günü resepsiyonunda konuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan TSK'nın Rus savaÅŸ uçağını düşürmesiyle ilgili, "Türkmenlere yönelik saldırıları ÅŸiddetle kınıyoruz. Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara raÄŸmen hava sahamızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan uçak sınırlarımıza doÄŸru geliyor. SavaÅŸ uçağına angajman kuralları içerisinde cevap verilmiÅŸtir. Tüm uyarılara raÄŸmen ihlal sürmüştür. Hava sahamızı ihlal eden iki uçaktan biri düşürüldü. Bu hadise Türkiye'nin tamam önceden belirlediÄŸi angajman kuralları çerçevesinde gerçekleÅŸmiÅŸtir. Bu son hadisenin önüne geçmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkını korumaya herkes saygı göstermeli. Bayırbucak Türkmenlerinin olduÄŸu bölge DAÄ°Åž terör örgütünün olduÄŸu bölge deÄŸildir. DAÄ°Åž terör örgütünü vuruyoruz denilerek Türkmenler vurulmaktadır. Bölgede Türkmenler var. DAÄ°Åž deÄŸil. DAÄ°Åž'in hiçbir varlığının olmadığı bu saldırılar Esed'i ayakta tutma çabasıdır. 17-25 Aralık o meÅŸhur MÄ°T TIRları olayını biliyorsunuz deÄŸil mi. O TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Oraya insanı yardım götürüyoruz diyorduk. O TIR'larda silah olsa ne olacak olmazsa ne olacak" diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.