Sosyal Medya

Dünya

Paris saldırısında yalanla algı operasyonu

Fransa'nın başkenti Paris'te polisle girdiği çatışma sırasında kendisini havaya uçurduğu açıklanan Hasna Ait Boulahcen, Fransız medyasında yayınlanan fotoğraflarına göre hala yaşıyor ve gazetecilere açıklama yapıyor



Paris katliamının ardından şüphelilerin peşine düşen Fransa polisinin geçen hafta Saint Denis'de düzenlediği baskında kendini patlattığı öne sürülen Hasna Ait Boulahcen diye başka bir kadının fotoğrafının yayınlandığı ortaya çıktı.

Boulahcen olduğu iddia edilen fotoğrafta, şahsın geçmişte radikal olmadığı yönünde bir algı operasyonu çalışması yapılarak, Nabila Bakkatha isimli Faslı bir kadının banyoda bir fotoğrafı kullanıldı.

Bir arkadaşının kendisini telefonla arayarak tüm basında kendisine ait fotoğrafların yayınlandığını öğrenen Bakkatha yaptığı açıklamada, Boulahcen'e olan benzerliğinden faydalanan eski bir arkadaşının Paris saldırılarının ardından para kazanmak için eski fotoğraflarını gazetecilere sattığını söyledi.

FotoÄŸrafların Fransa'da yaÅŸadığı 1998-2007 arasındaki dönemde, Fas asıllı bir arkadaşı tarafından çekildiÄŸini söyleyen Bakkatha, “iliÅŸkileri bozulan ve yıllardır iletiÅŸim kurmadığı” arkadaşının fotoÄŸrafları Fransız bir gazeteciye intikam için sattığını öne sürerek, kendisinin sosyal medyada bu fotoÄŸrafları paylaÅŸmadığını belirtti. 

FotoÄŸrafının gazetelerde "canlı bomba" olarak basılmasının ardından hayatının radikal anlamda deÄŸiÅŸtiÄŸini anlatan 36 yaşındaki kadın, "Ailem ÅŸoke oldu. Bazı arkadaÅŸlarım artık benimle konuÅŸmuyor. Sürekli korku içinde olduÄŸum için iÅŸe gitmeyi bıraktım ve dışarı çıkamıyorum. Fransa'ya seyahat etsem birçok problemle karşılaÅŸacağıma eminim" diye konuÅŸtu. 

CNN ile bazı fotoğraflarını paylaşan Bakkatha, "Bunlara bakın, onunla benzerliklerim çok az. Fotoğraflarımızı kıyaslayan herkes, farklılıkları görecek ve birbirimize hiç benzemediğimizi anlayacaktır" diye konuştu.

Başka fotoğraflarını gazetecilere gösteren Bakkatha, "Bunlara bakın, onunla benzerliklerim çok az. Fotoğraflarımızı kıyaslayan herkes, farklılıkları görecek ve birbirimize hiç benzemediğimizi anlayacaktır" diye konuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.